Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Muzee

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Începuturile activităţii muzeale din oraşul Cluj sunt marcate de constituirea Asociaţiei Muzeului Ardelean (Erdélyi Múzeum-Egyesület), în toamna anului 1859. Încercări notabile în acest domeniu cultural au existat încă din primele decenii ale secolului al XIX-lea, când Dieta transilvăneană din anii 1841-1843 a aprobat întemeierea unei asociaţii ştiinţifice.

Află mai multe

Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor face parte din a doua incintă fortificată prin sistemul de ziduri şi întărituri ale oraşului ridicate în prima jumătate a secolului al XV-lea şi continuate până în secolul al XVII-lea.

Află mai multe

Muzeul de Speologie Emil Racoviță

Muzeul de Speologie Emil Racoviţă a fost înfiinţat în anul 1998 şi este singurul muzeu din România dedicat savantului Emil Racoviţă şi ştiinţei peşterii – fondatorul biospeologieişi al primului institut de speologie din lume, la Cluj, în anul 1920.

Află mai multe

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 Ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii.

Află mai multe

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituţii muzeale cu profil artistic din România fiind nominalizat în anul 1997 pentru prestigiosul Premiu al Muzeului European al Anului- EMYA.

Află mai multe

Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai (UBB)

Înfiinţat în 1859, ca o secţie a Muzeului Ardelean, Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) este adăpostit la parterul clădirii unde se află Facultatea de Biologie, Biblioteca facultăţii, Institutul de Speologie, Centrul de Cineficare al Universităţii şi Centrul de Microscopie Electronică.

Află mai multe

Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai (UBB)

Patrimoniul Muzeului de Istorie al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) numără în prezent peste o mie de piese (documente originale şi în facsimil, fotografii, cărţi poştale, diferite aparate ştiinţifice, medalii, publicaţii ale profesorilor universitari…). Cu ajutorul acestora este reconstituită evoluţia tuturor colegiilor, facultăţilor şi universităţilor care au existat succesiv în Cluj-Napoca, din secolul al XVI-lea şi până astăzi.

Află mai multe

Vivariul Universității Babeș-Bolyai (UBB)

Deschis în anul 2001, Vivariul Universității Babeș-Bolyai (UBB) expune o colecţie permanentă de animale vii găzduite si îngrijite în condiţii asemănătoare cu cele din mediul lor natural. De asemenea, se pot vizita şi expoziţii temporare cu tematici diferite.

Află mai multe