Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

SoNoRo Conac

Data
Loc
Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Luni, 30 Septembrie 2013, începând cu ora 19:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va avea loc ultimul concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac.

Muzicienii SoNoRo care vor concerta sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă). Programul muzical cuprinde piese ale compozitorilor Antonín Dvořák, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Stamitz, György Ligeti și Johan Halvorsen.

Construit între 1774 și 1785 pe laturile unei curți rectangulare de către contele Gheorghe (György) Banffy, Palatul este considerat a fi cea mai reprezentativă clădire în stilul baroc din Transilvania. Începând cu 1951, palatul adăpostește Muzeul de Artă din Cluj, cu un valoros patrimoniu de pictură, grafică și artă decorativă. Nucleul acestui patrimoniu este Colecția Virgil Cioflec, ce reunește opere ale unor artiști consacrați precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Camil Ressu sau Vasile Popescu.

SoNoRo Conac a cuprins o serie de unsprezece concerte, desfășurate între 24 iunie și 30 septembrie, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile. Informații la adresa de e-mail mariaclara@sonoro.ro sau numărul de telefon +4 0741 190 470.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.