Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 27 Martie 2016, între orele 12:00 și 19:00, Teatrul Național Lucian Blaga te invită la Ziua Porților Deschise, ediția a VII-a.

Săptămâna aceasta, în mod excepțional, toate ușile se deschid spre Teatru! Dacă vă plimbați pe bulevardul Eroilor în perioada 21-27 Martie 2016, veți putea trece, la propriu, pragurile care aduc clujenii mai aproape de lumea teatrului. Căutați porțile fermecate, faceți-vă un selfie în cadrul lor și postați fotografiile (public) pe pagina de Facebook a Teatrului Național cu #ZPD2016! Fiți inventivi! Realizatorii celor mai votate fotografii vor fi recompensaţi cu invitaţii la spectacolele Teatrului!

Ca să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Național Cluj-Napoca așteaptă cu PORȚILE DESCHISE clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar și cei mari sunt invitați la evenimente variate și colorate în spațiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii și a artei scenice.

Copiii se vor putea bucura de spectacolul de teatru dedicat lor: MIMOROZART (producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck“), de face painting şi baloane modelabile (Boom Party Club), de un Atelier de teatru şi improvizaţie (Create.Act.Enjoy) şi de pe acum clasicul Colţ al copiilor, unde, în acest an, cei mici vor putea asculta poveşti citite de mult iubitul scriitor şi traducător Florin Bican.

Pentru a marca Anul Constantin Brâncuşi, evenimentele pentru adulți vor începe cu o proiecţie de Filme documentare cu şi de Constantin Brâncuşi. Tot în foaierul teatrului, publicul este așteptat să participe la o dezbatere cu oameni de teatru clujeni pe tema Artele scenice din Cluj-Napoca – perspective şi direcţii. Iar apoi, ca în fiecare an, Colțul „Restituiri“, va aduce la lumină un mare spectacol de arhivă: Săptămâna luminată de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuțiu, urmată de discuții cu Miriam Cuibus și Mihai Măniuțiu.

În cadrul evenimentelor speciale, spectatorii noştri vor putea participa la mult iubitele Vizite în culise ghidate de actori ai Teatrului, pentru a descoperi lumea ascunsă din spatele scenei. La Cabina de film, fiecare va putea să intre în prietenoasa cabină special amenajată, unde este invitat să-și împărtăşească gândurile şi sentimentele care îl leagă de viața teatrului, înregistrările urmând să fie montate într-un film, care va fi proiectat în cadrul Nopții Porților Deschise din luna decembrie. O instalaţie interactivă de lumini şi sunet, Pădurea de metal, vă așteaptă în Studioul „Euphorion“, iar în fața Teatrului veți putea admira fermecătoare și suprinzătoare grupuri de Statui vivante.

Pe toată durata evenimentului, vor fi deschise special pentru vizitatorii noștri: Ateliere de olărit şi de încondeiat ouă, dar şi un Târg de produse şi obiecte tradiţionale (Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni), Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Librăria Bookstory, un Târg de obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas), precum şi The Londoner – Great English Pub, care va organiza și un concurs Trivia – Quiz in the afternoon.

Invitata specială a evenimentului va fi actrița Maia Morgenstern, în dialog cu regizorul Mihai Măniuțiu, dar şi cu spectatorii. Această întâlnire va fi urmată de o sesiune de autografe. Vă așteptăm cu drag la teatru!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.