Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ultimul mesaj al cosmonautului pentru femeia pe care a iubit-o cîndva în fosta Uniune Sovietică

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Marți, 19 Octombrie 2010, începând cu ora 19:00, Teatrul Național Cluj-Napoca te invită la piesa de teatru Ultimul mesaj al cosmonautului pentru femeia pe care a iubit-o cîndva în fosta Uniune Sovietică de David Greig.

Traducerea de Laura Poantă. Regia: Radu Afrim. Decorul şi costumele: Adriana Grand. Video: István Szakáts. Asistenţi de regie: Olivia Grecea și Suzana Buliga.

Regia tehnică: Arhidiade Mureşan. Lumini: Jenel Moldovan. Sonorizare: Marius Rusu. Proiecţii video: Vasile Crăciun. Sufleur: Ana Maria Moldovan.

Distribuţia

Nastasia / Ramona Dumitrean
Vivienne / Irina Wintze
Casimir / Ovidiu Crişan
Keith / Ionuţ Caras
Sylvia / Miriam Cuibus
Oleg / Cristian Rigman
Bernard / Cornel Răileanu
Eric / Olimpiu Blaj
Claire Patricia Boaru
Cosmonaut / Radu Lărgeanu
Cosmonaut / Anca Hanu
Cosmonaut / Miron Maxim
Cosmonaut / Romina Merei
Cosmonaut / Adriana Băilescu
Cosmonaut / Silvia Török
Cosmonaut / Andrei Brădean
Cosmonaut / Petre Ancuţa
Cosmonaut / Emilian Mârnea
Interpret / Florina Paldău

It’s all about being high and down at the same time…

Ca un tip care se dă cu skate-ul. Sau ceva de genul. Sau ca în visele în care zburăm la cîţiva centimetri de sol. Asta în cazul în care vă amintiţi despre astfel de vise (adrenalina e concentrată la aterizare).

Noţiunile mele despre cosmos sunt haotice. Nici în legătură cu cele pamînteşti nu pot să vă dau prea multe răspunsuri. Vă pot pune în schimb cîteva întrebări despre ambele. Asta fac cu acest spectacol.

Autorul însuşi o face cu textul: convergenţe cosmice, întîlniri premeditate (de către cine?), feelinguri libere prin spaţiu, puncte de fugă distorsionate, piste false (tentaţia policierului), pasiuni carnale care se evaporă în stratosferă.

Mi-am dorit să lucrez aproape fiecare scenă în alt regim estetic. Să exclud orice urmă de rasism al formelor. Să risc o armonie în compoziţia căreia intră cam o sută paisprezece feluri de haos. Harmony 114.

Acesta e numele capsulei care poartă zilele şi nopţile celor doi cosmonauţi prin spaţiu. Şi ale cărei semnale ajung din ce în ce mai palid pe pamînt.

Bruiate de respiraţia fiicei unuia din cosmonauţi. Nastasia. Nastasia doarme. Visează că zboară doar la cîţiva centimetri de sol. De fapt, visează adevărul.

It’s all about being high and down at the same time.

(you know what I meanJ)

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.