Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Training pentru BAC

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Catedra de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității Babeş-Bolyai Cluj-Napoca propune un inedit program menit să sprijine elevii de clasa a XII-a în confruntarea lor apropiată cu Bacalaureatul la Limba şi Literatura Română.

Iniţiatorul programului, profesorul Cristian RADU, doctor în Filologie, cu specializarea Literatură comparată, invită elevii la o serie de şase întâlniri de 90 de minute cu obiectivul de a fixa repere teoretice şi, mai ales, practice pentru elaborarea textelor pe care le presupune proba respectivă.

Organizatorii subliniază foarte apăsat că întâlnirile propuse elevilor sunt perfect străine de cunoscutul tipar al meditaţiilor sau consultaţiilor. Cristian Radu a fost un foarte apreciat profesor de Limba şi Literatura Română înainte de a intra în învăţământul universitar, unde funcţionează ca specialist în Comunicare verbală, Elaborarea lucrărilor ştiinţifice şi Tehnici de persuasiune. Programul pe care l-a conceput are ca obiective ferme:

  • să perfecţioneze abilitatea de a construi şi de a exprima un punct de vedere pertinent. Vor fi expuse şi discutate modele şi se va oferi un set de principii şi indicaţii foarte simple şi practice pentru conceperea şi redactarea eseului structurat şi a textului argumentativ;
  • să compenseze efectul nociv al aşa-numitei învăţări mecanice, oferind soluţii de reorganizare logică şi coerentă a informaţiilor acumulate până acum;
  • să clarifice şi să fixeze în termeni simpli unele noţiuni fundamentale de teorie literară;
  • să formuleze interpretări inteligente, convingătoare şi perfect accesibile ale unora dintre operele literare mai importante, care, din păcate, încă mai sunt abordate cu aşa-zise comentarii, incoerente şi goale de conţinut.

Pe scurt, printr-un discurs pedagogic atractiv şi percutant, elevii sunt îndemnaţi să constate că sunt perfect capabili să răspundă foarte onorabil oricăror cerinţe dacă vor vedea în această probă un prilej de a-şi mobiliza inteligenţa, imaginaţia şi creativitatea.

Întâlnirile vor avea loc în fiecare joi de la ora 16:00, în perioada 24 Mai 2012 – 28 Iunie 2012, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (strada General Traian Moşoiu, numărul 71, în amfiteatrul 101).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.