Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Tradition NOW

Data
Loc
Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Duminică, 30 August 2015, începând cu ora 16:00, Parcul Etnografic Romulus Vuia Cluj-Napoca va fi gazda evenimentului intitulat Tradition NOW.

În cadrul evenimentului accentul va cădea pe reinterpretarea motivelor tradiționale și agrenarea acestora în contextul actual. La eveniment vor fi prezente creațiile design-erilor români care au reușit să creeze adevărate trend-uri în lumea modei prin folosirea motivelor tradiționale. Printre invitații evenimentului se număr: Ana Maria Gal, Georgiana Giuroiu, Iiana, Infinity Tattoos, Iutta, Mândra Chic, Mesteshukar Butiq, Nadejda Iacubina, Oana Lupas și Șezi Brand.

Ultima duminică din luna august este dedicată reinterpretării motivelor tradiționale românești și prezentării acestora în contextul actual. Pe lângă prezentările de modă și creațiile expuse în cadrul evenimentului, persoanele prezente sunt invitate să ia parte și la ateliere de mediere artistică dedicate meșteșugăritului. Veștile bune nu se opresc aici, cei prezenți la eveniment se vor putea bucura și de o degustare de vin pe ritmurile dj-ului clujean Danaga.
Evenimentul va fi moderat de Monica Bota Moisin, inițiatoarea proiectului “Legea IEI – simbol național”, proiect care face parte dintr-o amplă propunere de lucrare de doctorat. Împreună cu La Blouse Roumaine, Monica pregătește demersurile necesare pentru recunoașterea Iei Românești ca simbol cultural identitar și brand de țară al României care să se bucure de protecție juridică la nivel internațional.

„Tradition NOW” este al doilea eveniment din cadrul „Platformei Culturale TiMAF” , scopul acesui evenimen fiind să readuce în prim plan arta tradițională și meșteșugăritul. Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”.. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania se adresează publicului clujean și național, fiind un promotor al evenimentelor culturale. TiMAF joacă un rol cheie în promovarea culturii și a artei, dar și pentru încurajarea tinerelor talente autohtone. Festivalul se bucură de susținerea personalităților consacrate din domeniul cultural de la nivel local și național prin implicarea instituțiilor publice, a ONG-urilor, mediului corporate și a operatorilor culturali.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.