Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Steaua fără nume

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Joi, 31 Mai 2012, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca prezintă piesa de teatru Steaua fără nume de Mihail Sebastian.

Scenariul, regia şi ilustraţia muzicală: Visarion Alexa
Decorul şi costumele: Adriana Grand

Distribuţia: Ramona Dumitrean, Matei Rotaru, Ovidiu Crişan, Dragoş Pop, Romina Merei/Anca Hanu, Emanuel Petran, Andrea Papp, Miron Maxim

Piesa a fost denumită iniţial de autor Ursa Mare, avînd premiera la Teatrul Alhambra din Bucureşti, la 1 martie 1944. A fost jucată în multe ţări europene şi în Statele Unite. În 1967 regizorul francez Henri Colpi realizează un film în coproducţie, cu Marina Vlady şi Claude Rich în rolurile principale.
Evadarea din realitatea anostă într-o lume iluzorie de o frumuseţe stranie, fie şi pentru un timp scurt, pare a fi soluţia pentru salvarea condiţiei umane. Pasiunea pentru stele a profesorului Miroiu, însinguratul visător dintr-un tîrg de provincie cenuşiu, reuşeşte să trezească în Mona dorinţa de a evada din existenţa banal-telurică într-o lume a frumosului şi a adevărului. Totul se petrece într-o noapte. Dar noaptea magică va lua sfîrşit şi normalitatea va curma brutal poezia şi vraja.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.