Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Romeo și Julieta

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Marți, 8 Noiembrie 2016, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga te invită la spectacolul de teatru intitulat Romeo și Julieta de William Shakespeare.

Traducere de Virgil Teodorescu și Șt. O. Iosif. Adaptare de Tudor Lucanu. Regia: Tudor Lucanu. Scenografia: Alina Herescu. Muzica: Șerban Ursachi. Coregrafia: Vava Ștefănescu. Asistent de scenografie: Anda Pop. Maestru de lumini: Jenel Moldovan.

În distribuție: Sânziana Tarţa, Matei Rotaru, Anca Hanu, Cornel Răileanu, Sorin Leoveanu, Ionuţ Caras, Adrian Cucu, Radu Lărgeanu, Ovidiu Crişan, Angelica Nicoară, Irina Wintze, Cătălin Herlo, Cristian Rigman, Miron Maxim, Diana Buluga și Ruslan Bârlea.

De ce să pui în scenă Romeo și Julieta astăzi? Astăzi, când frenezia romantică pare desuetă, când cuplurile fug de angajamente pe viață sau desfac legămintele de iubire la fel de ușor cum ar arunca la gunoi o linguriță de plastic după terminarea feliei de tort, astăzi, când poezia necesită prea mult efort intelectual și pare total ruptă de realitate? Poate pur și simplu pentru că nici chiar într-o societate a spectacolului continuu, cum e cea a secolului XXI, moda, orgoliile, dorința de putere, fandoseala, snobismul și disprețul pentru cel care gândește diferit, nu vor reuși să distrugă puritatea, drăgălășenia, lumina și credința în dragostea veșnică a unor suflete de copii.

Transpusă în lumea concurenței marilor case de modă, intriga atât de bine cunoscută astăzi a piesei shakespeariene se mulează pe omul contemporan, devenit un manechin la dispoziția cerințelor societății de consum. Acum ca și atunci, libertatea alegerii e o problemă vitală. Idealul rămâne însă viu, indiferent de hainele pe care le îmbracă istoria.

Durata spectacolului: două ore și zece de minute.

Recomandare de vârstă: 14+.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.