Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

John Wayne e de vină

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Joi, 19 Ianuarie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga te invită la premiera spectacolului de teatru intitulat John Wayne e de vină după Zeul Măcelului de Yasmina Reza.

Traducere de Tudor Țepeneag. Regia: Cristian Hadji-Culea. Scenografia: Valentin Codoiu. Asistent scenografie: Cătălina Chirilă. Maestru de lumini: Jenel Moldovan. Regia tehnică: Arhidiade Mureşan. Lumini: Mădălina Mânzat, Alexandru Corpodean și Ionuţ Maier. Sonorizare: Vasile Crăciun. Sufleor: Crina Onaca.

În distribuție: Véronique Houllié: Irina Wintze, Marian Râlea, Diana Buluga și Miron Maxim.

asmina Reza a scris piesa în 2006. Jurgen Gösch a pus-o în scenă la Schauspielhaus din Zürich, apoi piesa a fost regizată de însăşi autoarea la Teatrul Antoine, din Paris, avându-i în distribuţie pe: Isabelle Huppert, André Marcon, Valérie Bonneton şi Éric Elmosnino. Filmul lui Roman Polanski, Carnage, al cărui scenariu l-a făcut scriitoarea şi pentru care a primit premiul pentru cea mai bună adaptare la Festivalul de la Cannes din 2011, a făcut-o faimoasă. Filmul s-a bucurat de o distribuţie prestigioasă: Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly şi Christoph Waltz. Pentru piesele sale, scriitoarea a fost recompensată cu prestigioasele premii Laurence Olivier Award (Marea Britanie) şi Tony Award (SUA).

În salonul familiei Houllié, înţesat de cărţi, având pe pereţi fotografii dintr-un ţinut african aflat în război, soseşte familia Reille, invitată la o discuţie în urma unui incident anodin: Ferdinand, odrasla familie Reille, îl lăsase fără dinţii din faţă pe Bruno, băiatul familiei Houllié. Debutul întrevederii are loc în parametri civilizaţi, sub semnul convenţiei sociale, ca apoi totul să degenereze într-o confruntare frenetică a celor două cupluri, de un comic muşcător, din care ies la suprafaţă toate frustările vieţii de cuplu.

Durata spectacolului: o oră și 30 de minute.

Recomandare de vârstă: 14+.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.