Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Lucia Di Lammermoor

Data
Loc
Opera Națională Română Cluj-Napoca

Duminic[, 22 Ianuarie 2017, începând cu ora 18:30, Opera Națională Română Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Lucia Di Lammermoor de Gaetano Donizetti.

Un spectacol strălucitor, plin de emoție și dramatism este cel care vă va dezvălui celebra capodoperă donizettiană, considerată a fi una dintre cele mai complexe creații ale repertoriului liric universal. Apreciată în mod deosebit pentru profunzimea sa componistică, opera semnată de G. Donizetti întruchipează o lume desprinsă din Scoția anului 1700, dominată de conflicte ideologice și de cult, fiind inspirată de drama scrisă de Walter Scott, „Bride of Lammermoor”. Libretul ne poartă, astfel, printre urselile și abisurile tulburătoarei povești de dragoste a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta la o căsătorie de convenienţă, pentru a salva onoarea familiei, în pofida iubirii sale pentru Edgardo di Ravenswood.

Povestea scoțiană de epocă vă va fi dezvăluită de o distribuție importantă, ce îi aduce în fața dumneavoastră, în rolurile principale, pe Lucia Bulucz (Lucia), Sorin Lupu (Edgardo di Ravenswood) și Geani Brad (Lord Enrico Ashton), alături de Simonfi Sandor, Tony Bardon, Liliana Neciu, Florin Pop, acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflați sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea.

Pecetea romantismului italian ce definește spectacolul este conferită atât de semnătura inegalabilului Donizetti, cât şi de viziunea artistică a regizorului Mario de Carlo, autorul regiei artistice, a decorurilor şi a costumelor acestei montări. Spectacolul ce transmite o profunzime spirituală deosebită exprimată în cheie clasică, a fost îndelung aclamat cu ocazia premierei clujene, din anul 2014 și a fiecărei noi reveniri pe scena noastră lirică.

Opera în trei acte a fost prezentată în premieră mondială pe data de 26 septembrie 1835, la Teatro San Carlo din Napoli, unde s-a bucurat de un succes răsunător, fiind și în prezent unul dintre principalele titluri lirice ce mențin capetele de afiș ale operelor din întreaga lume.

Vă invităm, așadar, să retrăiți alături de noi farmecul unic al uneia dintre cele mai profunde creații lirice ale tuturor timpurilor, într-un spectacol unic al Stagiunii 2016-2017!

În ton cu distincția evenimentului de duminică, 22 ianuarie, le adresăm totodată spectatorilor invitația la spectacol într-o ținută ”la papion”. Campania ”Ia-ți papionul și vino la Operă!”, lansată stagiunea trecută și reabordată cu ocazia fiecărei premiere și eveniment liric special, revine și cu prilejul spectacolului ”Lucia di Lammermoor”, din dorința de a reaminti publicului eleganța actului artistic și empatia cu care ne dorim ca acesta să fie perceput și tratat. Cei care nu au încă accesoriul dichisit în garderobă sunt invitați să își achiziționeze papionul preferat de la standul Papionette, partener al proiectului, aflat în foaierul Operei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.