Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber 2013
- Data
- —
- Access
- gratuit
- Loc
- Polus Center Cluj
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
În perioada 6-8 Septembrie 2013, Polus Center Cluj te invită la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, ediția a VII-a.
Ediția din acest an va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, unde echipele de bucătari din România, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia și Herțegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria și Croația se vor întrece în arta gătitului pentru Cupa Polus.
Competiția va fi împărțită pe mai multe etape și clase de concurs.
Clasa Cooking Live – Bucătărie Caldă
Secţiunea este adresată profesioniştilor.
- Categoria A (sâmbătă)
Preparate etnice (45 minute) - Categoria B (sâmbătă)
Preparate din pui (45 minute) - Categoria C (duminică)
Preparate din porc(45 minute) - Categoria D (duminică)
Preparate din peşte (45 minute)
Clasa prezentare artistică – Cold Dish
Secţiunea este adresată atât profesioniştilor cât şi amatorilor, unde fiecare concurent sau echipă poate participa la una sau mai multe categorii.
- Categoria A (sâmbătă)
Platou Rece. Prezentare pentru 6+1 persoane. Tematică: Starters. - Categoria B (sâmbătă)
Desert. Prezentare pentru 6+1 persoane. Tematică: Desert Festiv. - Categoria C (duminică)
Patiserie. Prezentare pentru 6+1 persoane. Tematică: Preparate pentru Coffee Break. - Categoria D (duminică) – Peşte
Prezentare pentru 6+1 persoane. Tematică: Preparate din peşte. - Categoria E (duminică)
Carving, sculptură în fructe și legume (prezentare). Tematică: Fiinţa umană şi universul.
Clasa Cooking Show – Masters of Flames
În cadrul competiţiei fiecare concurent va primi un stand 3×3 metri, masă de lucru, ceaun, arzător, butelie cu gaz lichefiat. Concurentul poate participa individual sau în echipă formată din maxim trei persoane.
- Categoria A (sâmbătă)
Ciorbe. Prezentare pentru o sută de persoane + juriu. - Categoria B (duminică)
Fel de bază. Prezentare pentru o sută de persoane + juriu.
Ediția de anul acesta aduce și o nouă secțiune: Campionatul Naţional de Pizza și demonstrații de pizza freestyle.
Program
Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 6 Septembrie 2013, începând cu ora 18:00, iar activitățile din zilele de 7 și 8 Septembrie 2013 vor începe de la ora 10:00.
sâmbătă, 7 Septembrie 2013
- Se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu pizza chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.
duminică, 8 Septembrie 2013
- Se va desfăşura competiţia începând cu orele 12:00. În seara zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orei 21:00). În plus, publicul spectator va avea parte de o surpriză din partea organizatorilor, toți cei prezenți la eveniment vor fi invitați să intre gratuit în jocul Gastro Poker, unde vor putea câștiga numeroase premii dacă vor trece de probele propuse de echipele de bucătari.