Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Bolnavul închipuit

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Vineri, 27 Aprilie 2012, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca prezintă piesa de teatru Bolnavul închipuit, de Molière.

Regia : Sanda Manu
Decor : T.Th.Ciupe
Costume: Adriana Grand
Muzica: Dorina Crişan-Rusu
Coregrafia : Florin Fieroiu

Cu : Anton Tauf, Melania Ursu, Cristina Pardanschi, Cornel Răileanu, Adrian Cucu, Irina Wintze, Ovidiu Crişan, Anca Hanu, Adriana Băilescu, Angelica Nicoară, Emanuel Petran, Dan Chiorean, Dragoş Pop/Ionuţ Caras, Radu Lărgeanu

Ion Vartic scrie despre piesă şi spectacol : « După 330 de ani, ultima piesă a lui Molière e la fel de actuală ca şi atunci. E contemporană cu noi pentru că circumscrie, în zorii modernităţii europene, o problemă intimă, esenţială, a omului : într-un moment în care omul nu mai acceptă că moare pentru că e muritor, ci pentru că e ; de aici relaţia lui neliniştită, obsedantă, cu boala şi, deci, cu ipohondria, în momentul în care, pentru el, moartea se transformă într-o moarte . Acest lucru se simte în spectacol, fiindcă Sanda Manu comedia (dacă facem abstracţie de povestirile absurde, decupate atît de ionescian, ale doctorilor). Iar în epilog regizoarea răstoarnă, brusc şi tăios, comedia în tragicomedie, înscenînd magnific – cu fluturări de aripi negre şi ricanări dansante – ultimul vers, grotesc şi crud, al piesei : . Un final de mare Molière ».

Durata spectacolului : 2 ore.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.