Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Great Russian Ballets – Giselle

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Marţi, 1 Mai 2012, Teatrul Naţional Cluj-Napoca găzduieşte spectacolul Giselle susţinut de Great Russian Ballets.

Pe data de 1 mai 2012, Great Russian Ballets îşi va continua turneul mondial în România. Spectacolul Giselle va fi prezentat în 10 orase din România: Cluj, Galaţi, Constanţa, Sibiu, Timişoara, Piteşti, Oradea, Bucureşti, Iasi, Târgu Mureş.

Turneul din România prezentat de Great Russian Ballets face parte din turneul mondial 2012 pe care celebrul balet l-a debutat în Statele Unite și Canada.

Giselle este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentată în două acte pe muzica lui Adolphe Adam și sub coregrafia lui Marius Petipa creata in 1884. Giselle, in versiunea sa actuala, a fost prezentată pentru prima dată de către Baletul Rus (Ballets Russes) în 1910 la Palatul Garnier.

Rolul lui Giselle este unul dintre cele mai căutate în balet, cerând atât perfecțiune tehnică cât și grație și sensibilitate.

În primul act, Giselle transmite inocența și dragostea unei fete de la țară și decepția trădării în dragoste.
În al doilea act, Giselle pare din altă lume, fiind îndrăgostită.

Roulul lui Giselle este interpretat de către Tatiana Bolotova, solistă a Baletului de stat rus din Moscova sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumusețea și abilitățile sale fizice excepționale au ajutat-o să ajungă la cel mai înalt nivel de profesionalism în dans. În afara rolului de Giselle, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din Lacul Lebedelor. A interpretat de asemenea roluri principale în: Spărgătorul de nuci (Maria), Frumoasa adormită (prințesa Aurora), Don Quijote (Kitri) și multe altele.

Prim-solistul operei Giselle, va fi câștigătorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Renumita vedetă internațională are, în afara unei carisme extraordinare, calități fizice și tehnice deosebite. El a interpretat roluri de mare anvergură ale baletului classic : Lacul Lebedelor (”Pas de trios” si prințul Siegfried), Giselle (prințul Albreht), Frumoasa adormită (prințul Desire), Spărgătorul de nuci (prințul), ”Chopiniana” (poetul) și multe altele.

”Great Russian Ballets” are și un invitat special în turneul din România, Alexander Smoliyaninov, solist al teatrului Bolșoi din Moscova din anul 2006.

Aceste trei super vedete ale baletului rus, vor fi acompaniate de un grup de 40 de balerine antrenate după metoda Vaganova , într-un decor extraordinar cu o costumație care va încânta privirea publicului.

Acest spectacol este o bijuterie artistică destinată tuturor vârstelor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.