Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Bărbierul din Sevilla

Data
Loc
Opera Națională Română Cluj-Napoca

Miercuri, 21 Octombrie 2015, începând cu ora 18:30, Opera Națională Română Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Bărbierul din Sevilla.

Veselul și iubitul Figaro, marele specialist în ticluirea amorurilor, se întoarce! Vă invităm la un spectacol spumos, aventuros, plin de pasiune și intrigi savuroase, care vă va purta cu umor într-o altă epocă.

Una dintre cele mai comice, animate și așteptate opere din câte s-au scris vreodată, revine pe scena teatrului liric clujean, în aplauzele publicului mereu dornic de faimoasa capodoperă bufă. Spectacolul îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina, în romantica Sevilla a secolului 18. Creația lui Gioacchino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera absolută din anul 1816, ținând și în prezent capetele de afiș ale operelor din întreaga lume.

Vom păși în povestea spaniolă alături de artiștii: Bogdan Nistor- debut (Figaro), Anca Aluaș (Rosina), Tony Bardon (Contele Almaviva), Peter Hercz- invitat (Don Bartolo), Simonfi Sandor, Laura Essig- invitată, debut, George Godja, Corneliu Huțanu și Emil Rădulescu Chioreanu, acompaniați la pian de Adela Bihari, alături de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj, aflată sub bagheta distinsei dirijoare Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică poartă semnătura lui Emil Strugaru.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.