Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

TVR Cluj

TVR Cluj a luat fiinţă ca primul studio teritorial al Televiziunii Române. Echipa care a transmis de aici, încă din 23 Decembrie 1989, a realizat corespondenţe pentru studiourile centrale, din 27 Decembrie 1989, reuşind să emită primele programe proprii din 3 Ianuarie 1990.

Istoria anterevoluţionară a TVR Cluj începe în 1972, când, la Studioul Teritorial de Radio Cluj, este repartizat un car de transmisii de televiziune, moment în care ia fiinţă Studioul Teritorial Cluj al Radioteleviziunii Române.

La 14 Aprilie 1985, din ordinul direct al cuplului prezidenţial, Studioul de Radioteleviziune din Cluj este închis fără nici o explicaţie.

În zilele Revoluţiei, foştii angajaţi ai RTV Cluj au refăcut echipa şi au reînfiinţat Studioul din Cluj al radioteleviziunii Române.

În decembrie 1994, Societăţile de Radio şi Televiziune se separă, moment din care apar Radio Cluj, studio teritorial al societăţii Române de Radiodifuziune şi TVR Cluj, studio teritorial al Societăţii Române de Televiziune.

La 3 Ianuarie 2005, TVR Cluj a împlinit 15 ani de existenţă, cu programe proprii, emise pe toate canalele Televiziunii Române.

Programele realizate şi emise de TVR Cluj sunt de o mare diversitate, acoperind o parte consistentă din zona de interes pe care postul public de televiziune are datoria să o reprezinte.

TVR Cluj emite zilnic între orele 17:00 – 19.00, pe tot cuprinsul Transilvaniei, peste TVR2. TVR Cluj realizează emisiuni de ştiri, actualitate sportivă, emisiuni social-economice, emisiuni culturale, emisiuni în limba maghiară, germană şi rromă, emisiuni de divertisment, emisiuni de muzică populară.

Contact

Ultima actualizare:

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.