Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Waldeck, în premieră în Transilvania la festivalul Jazz in the Park

Data publicării
Categoria

Artistul vienez Waldeck, o legendă vie a swing-ului contemporan, va fi prezent pentru prima dată în fața publicului din Transilvania, în cadrul festivalului Jazz in the Park, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 Iunie 2013, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Waldeck a început să cânte la pian la frageda vârstă de șase ani și a lansat până în prezent 6 albume, muzica lui fiind considerată un delicios melanj de trip-hop și muzică clasică. “Ballroom Stories”, ultimul album al artistului, ne aduce aminte de balurile dansante ale anilor ’20 și multe dintre piesele incluse pe acesta vor face deliciul publicului la evenimentul în aer liber.

Născută în America anilor ‘70, ideea Jazz in the Park înseamnă un week-end de muzică bună într-un spațiu verde, deschis publicului larg.

Prima ediție a festivalului reprezintă o premieră în România și presupune trei zile de variații de jazz, blues și muzică clasică în parc, în aer liber. Cele trei scene amplasate în Parcul Central din Cluj vor găzdui concertele a 25 de artiști români și internaționali. În plus, festivalul propune clujenilor lecții de muzică și dans, târguri de carte, artizanat și antichități, o cafenea în aer liber și alte surprize.

O altă atracție a festivalului este proiectul Acustic al celor de la Vița de Vie, care este și cel mai nou album al consacratei trupe românești. Astfel, în cadrul Jazz in the Park, publicul va putea asculta live reorchestrarea celor mai apreciate piese ale repertoriului artiștilor, creat in 16 ani, într-un stil unic, ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossanova.

Ceilalți 23 de artiști care vor concerta pe scenele Jazz in the Park urmează a fi anunțați de către organizatori în următoarele două săptămâni pe site-ul oficial.

Festivalul Jazz in the Park este organizat de asociația clujeană Fapte, producătoare de evenimente culturale și educaționale. Între evenimentele organizate de Fapte se numără și Târgul de Cariere (cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România), Photo Romania (cel mai important festival de fotografie din Europa de Est) și festivalul cultural Miraje (cu și pentru tinerii cu dizabilități).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.