Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Urma @ Euphoria Music Hall

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Sâmbătă, 25 februarie, Euphoria Music Hall a fost gazda unei seri minunate alături de formaţia Urma. Concertul a început puţin după ora 23:00, în faţa unui public numeros şi foarte nerăbdător. M-am bucurat să văd în jurul meu oameni de toate vârstele, semn că muzica celor de la Urma are un caracter universal.

Trupa luând fiinţă la Cluj, Mani Gutău (solistul formaţiei) ne-a mărturisit că fiecare concert aici e ca şi cum s-ar întoarce acasă. Într-adevăr, am avut parte de o atmosferă foarte intimă, publicul fiind complet absorbit de fiecare notă, rareori cântând alături de trupă, dar de fiecare dată răsplătindu-i cu un ropot de aplauze. Membrii formaţiei s-au prezentat pe scenă cu multă energie, dăruire şi profesionalism, iar bucuria de a cânta live s-a citit pe faţa lor pe tot parcursul serii.

Din partea lui Domi am avut parte de un impresionant solo de tobe, care ne-a lăsat pe toţi într-o mare de admiraţie. Pe bună dreptate spunea Mani că Urma are cea mai bună secţie ritmică din toată Europa de Est, aici aducându-şi contribuţia şi Ati Panaitescu la diverse instrumente de percuţie şi Sorin Erhan la bass. Un farmec deosebit aduce şi Jimmy Cserkesz, uneori jucăuş, alteori cuprins cu totul în improvizaţii inedite.

Sonorizarea, din păcate, a cam lăsat de dorit, dar sincer nici nu mă prea aşteptam la altceva. Îmi pare rău să văd că cei de la Euphoria nu au îmbunătăţit acest aspect de când s-au deschis, pentru că au adus şi vor aduce în viitor trupe extraordinare, şi e păcat să nu valorifice întru totul potenţialul localului.

S-a cântat: Off my wave, In your arms, How long does it take?, Speed, Comfort, This time, So long, All wrong, Cine iubeşte şi lasă, Slide, Lonely Pub, Terminus, What are friends for; la bis am avut parte de nelipsita Buy me with a coffee, What I am şi Selfish Motherfucker. Ultima piesă reflectă dorinţa trupei de a cânta din pasiune, pentru suflet, fără grabă şi fără compromisuri. În acelaşi timp, e dovada faptului că Urma a evoluat mult din punct de vedere stilistic, de la un sound mai domol, acustic, la unul puternic, plin de energie şi forţă.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.