Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB a semnat contractul privind reabilitarea Parcului Iuliu Haţieganu

Data publicării
Categoria

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest au semnat marți, 30 Octmbrie 2012, contractul de finanţare privind reabilitarea campusului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Proiectul, în valoare totală de peste 31 de milioane de lei, este derulat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 – Domeniul de intervenţie 3.4 – reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale universitare, este finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Organismul Intermediar – Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Contribuţia financiară a Universităţii Babeş-Bolyai re ridică, potrivit contractului, la aproximativ un milion de lei.

Obiectivele proiectului vizează, printre altele, extinderea spaţiilor de învăţământ, reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și hidranți din incinta parcului I. Hațieganu, reabilitarea terenurilor de sport, a căilor de acces, precum și a sistemului de iluminat din parc.

Ne bucurăm că am reuşit să semnăm acest contract, care ne va oferi posibilitatea de a reabilita parcul la care noi ţinem atât de mult şi pe care suntem datori să îl transmitem mai teparte într-o stare cât mai bună, a afirmat rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, precizând că lucrările de reabilitare şi amenajare nu vor afecta activităţile didactice desfăşurate în parc.

La rândul său, prorectorul responsabil cu administraţia, patrimonial şi relaţia cu studenţii, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, a precizat că, după finalizarea proiectului, studenţii Universităţii noastre se vor putea lăuda cu cea mai mare bază universitară de pregătire din Centrul şi Sud-Estul Europei.

Proiectul va avea o durată de implementare de 24 de luni, însă conducerea UBB Cluj speră ca actiităţile acestuia să fie finalizate în termen de 17 luni.

Imediat după semnarea contractului vom începe realizarea activităţilor din calendarul de implementare. Proiectul va rezolva multe dintre problemele pe care parcul şi Universitatea le au în ceea ce priveşte infrastructura, iaraceastă initiative vine în întâmpinarea eforturilor şi a principiului nostrum de a exploata la maximum posibilităţile de finanţare nerambursabilă pe care ni le oferă fondurile europene, a precizat prorectorul responsabil cu finanţarea şi progrmele europene, conf. univ. dr. Dan Lazăr.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.