Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Travka @ Flying Circus Pub

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

După concertul de ieri, despre Travka nu pot decât să spun că sunt formaţia semnelor de exclamare. Nimic nu poate descrie mai bine cele aproape 2 ore de nebunie şi extaz decât un umil semn de exclamare. Sau, în cazul meu, pagini şi pagini umplute cu acesta.

Concertul a început cu puţin timp înainte de ora 23:00, moment la care pub-ul era plin până la refuz. Travka au norocul de a avea un public foarte loial, dedicat şi plin de vitalitate. Am cântat cu toţii fiecare vers, în timp ce trupa ne-a purtat prin piese de pe Corabia Nebunilor, Vreau să simt Praga, dar şi compoziţii noi, cum ar fi Fetele-n Lună, Atenţie, Atenţie sau Iubire.

Fotografii realizate de ArTiStul.

Din momentul în care trupa s-a urcat pe scenă, în Flying Circus nu a mai fost loc de sfială, timiditate, priviri politicoase sau eufemisme în spatele cărora să ne ascundem. Au fost în schimb, câteva sute de oameni, cu toţii împărţind aceaşi revoltă şi dezamăgire faţă de toate vulgarităţile şi trivialităţile ce ne înconjoară în fiecare zi.

Muzica Travka nu se murmură sau se îngână, aceasta se strigă, cu toată puterea pe care reuşeşti să aduni. Pe scenă, Travka sunt pur şi simplu o forţă de nestăvilit: aprigi, năvalnici, furtunoşi, chiar vulcanici. Aş putea să îmi petrec mult timp aplicându-le astfel de epitete şi tot n-aş reuşi exprim explozia de energie şi dinamism la care am fost martoră ieri. E un lucru foarte deosebit la această formaţie, atât de specială pentru mine, că toate aceste izbucniri, aparent atât de violente, brutale, primitive de-a dreptul, duc mereu la cel mai sincer şi limpede moment de linişte, neatins şi rupt de lume. A fost atât de surprinzător că acea clipă de intimitate pe care o ceream cu toţii am obţinut-o chiar unde ne aşteptam mai puţin, între atâţi necunoscuţi, acolo unde nici aerul nu ne mai ajungea.

Un concert Travka este cu adevărat o experienţă aparte, un mod în care putem scăpa de impurităţile vieţii cotidiene, să ne ordonăm priorităţile şi să ne odihnim puţin sărmanul „creier predispus spre fatal”.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Comentarii (3)

 1. ochiul fara lumina

  Travka e/este formatia, nu „sunt”, membrii trupei sunt. Numa zic. Plus altele.

  Răspunde

 2. Stef

  Buna !
  Am mai citit vreo 2 recenzii despre concertul de aseara si bineinteles, amatori, necunoscatori si ne-simtitori de Travka, cel putin au fost recenzii pozitive
  Imi place mult ce ai scirs. Ma gandeam dupa ce le-am citit pe celelalte ca e foarte greu sa descrii concertele Travka sau muzica lor in cuvinte. E greu sa gasesti cuvintele si sa le spui cum trebuie si cel mai potrivit e sa nu o faci. Te lasa fara cuvinte, pe mine stiu ca m-a lasat, insa mi-a placut ce ai scris despre ei. Sincer
  Ai simtit si tu cu noi

  Răspunde

 3. Ioana SONEA

  @ ochiul fara lumina (care se vrea a fi al meu?): E adevărat ca sunt mai chioară de felul meu. Mulţumesc de observaţie, am să fiu mai atentă pe viitor, însă uite ce zic experţii: „În conformitate cu noua ediție a Gramaticii Academiei, în anumite cazuri acordul prin înțeles este admis, dar nu se specifică explicit cazurile (în cazul acesta ambele variante ar fi acceptabile)”.

  @ Stef: Chiar mă bucur că ţi-a plăcut recenzia şi că te-ai simţit şi tu la fel de bine. Iar dacă unele recenzii par să fie scrise de oameni neavizaţi, sunt sigură că o asemenea experienţă de concert a fost de ajuns să îi transforme şi pe ei în fani înfocaţi, sau măcar să îi trimită pe acest drum.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.