Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Mașini noi de intervenție pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Astăzi, 8 Aprilie 2011, cu începere de la ora 12:30, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj-Napoca, va avea loc preluarea primelor 18 autospeciale de intervenţie pentru pompieri care vor deservi ISU din şase judeţe, inclusiv Cluj, asigurate prin finanţarea obţinută de către ADI Transilvania de Nord.

Consider că este extrem de important ca, în vederea îndeplinirii obiectivelor prioritare ale judeţului Cluj, să reuşim atragerea a cât mai multe fonduri europene. Contribuţia Consiliului Judeţean Cluj la implementarea unui asemenea proiect este extrem de importantă în contextul în care protejarea şi respectiv salvarea vieţii locuitorilor judeţului este în legătură directă cu misiunea autorităţii administrative judeţene. Acest demers vine să se alăture sprijinului pe care Consiliul Judeţean l-a oferit în mod constant Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Judeţele din Regiunea de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), prin intermediul Consiliilor Judeţene, au înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” având ca obiectiv principal elaborarea şi depunerea spre finanţare a proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.3 „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”. Proiectul a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (Organismul Intermediar pentru POR) în data de 28 octombrie 2009.

Valoarea totală a proiectului este în sumă de 49.868.560,79 lei. Valoarea eligibilă este de 41.906.353,60 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este în sumă de 41.068.226,53 lei iar contribuţia beneficiarului (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”), este de 838.127,07 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului. La aceste cheltuieli se adaugă cheltuielile neeligibile în valoare de 7.962.207,19 lei, reprezentând TVA, suportate de beneficiar şi recuperate ulterior de la bugetul de stat. Utilizatorii finali ai echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului sunt Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Nord-Vest.

Bugetul aferent Consiliului Judeţean Cluj, proporţional cu valoarea echipamentelor achiziţionate, este în valoare de 8.445.820,80 lei, din care contribuţia proprie la procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, este în sumă de 141.946,57 lei. Cheltuielile neeligibile (reprezentând TVA) care trebuie suportate de Consiliul Judeţean Cluj sunt în sumă de 1.348.492,40 lei.

Pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj urmează a fi achiziţionate până la final:

  • cinci autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă;
  • un autospecială de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane;
  • un autospecială pentru descarcerări grele;
  • patru ambulanţe de prim-ajutor;
  • o ambulanţă de reanimare.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.