Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Situația minorității rome-abordări către soluții locale, naționale și transnaționale

Data publicării
Categoria

Asociația European Alternatives va organiza vineri, 11 Februarie 2011, începând cu ora 14:00, la Cluj Community Center (strada Republicii, numărul 109 – în incinta Sigma Business Center), Cluj-Napoca o consultare publică pe tema situației minorității rome cu scopul de a elabora soluții aplicabile la nivel local, național și transnațional.

European Alternatives este o organizație transnațională formată din studenţi, tineri activişti şi profesionişti decişi să exploreze potenţialul dezvoltării unei colaborări eficiente la nivel politic, social şi cultural în afara cadrului strict naţional.

Consultarea va fi organizată ca o componentă a consultărilor ce au loc în cadrul Programului Stockholm, iniţiat şi susţinut de către Înalta Reprezentanţă a Comisiei Europene de la Bruxelles. Acest proiect se desfăşoara în acelaşi timp în Bulgaria, Franţa şi Spania, dorindu-se ca prin participarea României să se asigure o balanţă între ţările estice şi vest-europene. Rezultatele finale ale acestor consultări, care urmăresc deopotrivă evaluarea situaţiei romilor la nivel european şi generarea de soluţii pentru îmbunătaţirea situației actuale, vor fi prezentate la finalul anului 2011 la Bruxelles, în cadrul TaskForce-ului înfiinţat în acest scop de către Comisia Europeană.

Pe agenda de lucru a consultării vom include dezbaterea conceptului de integrare a romilor, a politicilor dezvoltate la nivel naţional pentru îmbunătaţirea situaţiei romilor, precum şi a eficienţei cooperării la nivel local şi comunitar în acelaşi scop.

De asemenea, un forum transnaţional, ce va avea ca scop prezentarea rezultatele intermediare ale proiectului în patru oraşe selecţionate, va fi organizat la Cluj-Napoca în data de 15 Mai 2011, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Transeuropa şi care va implica participarea unor factori decizionali la nivel local şi naţional și a unor specialiști internaționali în domeniu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.