Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Alternosfera @ Flying Circus

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Alternosfera e într-adevăr altceva. Făcând parte din rockul post sovietic, băieții se exprimă cu totul altfel decât oricare dintre autohtonele din aceeași categorie muzicală. Au în spate un rock foarte echilibrat, o dinamică aparte și mai ales compoziții în care te regăsești. Au spus adio subiectelor și exprimărilor clasice și bun venit metaforei muzicale.

Ce-a fost în Flying Circus nu au înțeles nici ei. O nebunie curată, frumoasă, de sperat repetabilă. Un public imens, activ și vocal, o trupă de acum consacrată și o deschidere foarte bună. Toy Machines au ajuns în punctul ăla în care doar munca îi mai ridică. Până acum au compus câte ceva, au apărut pe scene destul de mari și au mers cumva în ascendență. De acum încolo muncă și iar muncă. Nu mai merge cu joaca, au ajuns la nivelul de trecere. Ori pășesc ori rămân unde sunt. Sper să pășească pentru că aseara a sunat bine, a mișcat mulțimea și au arătat că au nerv. Iar asta nu se poate ignora.

Alternosfera m-au lăsat fără cuvinte. La propriu. Am urlat versurile până când gâtul a refuzat să mai colaboreze. Nu înțeleg nebunia asta colectivă de a cânta împreună cu trupa, dar nu pot renunța la ea. E un sacrificiu ce te ridică pe scenă. Te apropie de artiști și îți dă o satisfacție indirectă. Muzica te face să vibrezi, te face să regreți că nu e uman posibil să cânți ore în șir menținând ritmul. De trecutul trupei nu vreau să spun multe. Wikipedia și Google o fac probabil mai bine. E o trupă cu câțiva ani în spate, trecuți prin garaje și succes nesperat, cu muzică de suflet și atitudine absolut normală pentru Republica Moldova.

Sunt niște domni care te fac să dai din cap, să-ți pierzi vocea și să ceri bis până la refuz. Un refuz politicos și de înțeles. Nu e ușor să cânți atât de bine, să trăiești cu publicul, să-ți dai sufletul de dragul de a vedea o mulțime de oameni gândind la fel. Păcat că după așa ceva rămânem în așteptare. Până data viitoare, eu voi asculta Visători cu plumb în ochi și Icar. Voi rămâneți la Ploile nu vin, (W)Amintirile și Femeia Nordului.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Comentarii (1)

  1. mihai

    De Alternosfera numai de bine, au fost excelenti. Dar Toy Machines mai au mult de lucru. In special vocalul,

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.