Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Mesaj la trecerea la cele veșnice a IBS Bartolomeu

Data publicării
Categoria

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a transmis ieri, 1 Februarie 2011, Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, un mesaj de condoleanţe pentru trecerea la cele veşnice a ÎPS Bartolomeu, Mitropolit şi Arhiepiscop.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat durerea şi regretul pricinuite de plecarea dintre noi a Arhiereului Ortodox, exprimându-şi convingerea că lucrarea căreia acesta şi-a dedicat întreaga viaţă va fi dusă mai departe. Pierderea suferită de comunitatea noastră este mare dar noi, cu toţii, avem datoria de a continua cele începute de Înalt Prea Sfinţia Sa, a declarat d-nul Alin Tişe.

Trecerea la cele veşnice a Înalt Prea Sfinţiei Sale Bartolomeu lasă, în comunitatea noastră şi în sufletul fiecăruia dintre noi, un gol greu de umplut.

Personalitatea deosebită, statura publică impresionantă, modul de a se implica în problemele comunităţii, au făcut din ÎPS Bartolomeu Anania un reper de stabilitate, moralitate, forţă şi putere, dând măsura unui om la care oricine putea găsi răspunsuri pentru a desluşi calea spre adevăr şi mântuire.

„Biserica stă de vorbă cu veşnicia, nu cu vremelnicia”, a definit cândva Înalt Prea Sfinţia Sa locul Bisericii în lumea contemporană. Astăzi, când Arhiereul a plecat dintre noi întru veşnicie, a plecat ca să împlinească această misiune, prin continuarea lucrării căreia i-a dedicat întreaga viaţă petrecută pe pământul vremelniciei.

Dumnezeu să îl odihneasă şi să îl aibă în paza Sa!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.