Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Serile de Artă Medievală din Bastionul Croitorilor

Data publicării
Categoria

Primul sfârșit de săptămână al lunii octombrie s-a încheiat odată cu ediția 2013 a proiectului cultural Serile de Artă Medievală din Bastionul Croitorilor ce s-a desfășurat în 4-6 Octombrie 2013 în fortificația medievală de pe strada Baba Novac.

Ediția a V-a s-a desfăşurat sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a fost organizată de Centrul Cultural Petre Țuțea în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia, Asociația de chitară Transilvania, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural Italian, Asociația de chitară Transilvania și Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală.

Tematica artistică a manifestării a fost susținută de Ordinul Basarabilor-Cluj, Ordinul Mușatinilor-Rădăuți, Arcașii de la Sucevița, Corvus Regia, Trio Cluj, Claude Bressolette (Institut Francais de Cluj) și Carmela Lista (Centro Culturale Italiano di Cluj).

Manifestarea, deschisă vineri seara printr-o paradă ce a parcurs un traseu cu rezonanțe istorice: Statuia lui Baba Novac – strada Posada – Piața Ștefan cel Mare – Piața Avram Iancu – Bulevardul Eroilor – Piața Unirii – Pasajul Puck – strada Ion I. C. Brătianu – strada Hermann Oberth – strada Mihail Kogălniceanu – Zidul Cetății, continuat cu două zile bogate în programe interactive precum Târgul Breslelor – Târgul de Meşteşuguri Vii (expoziţii de ceramică, lemn, metal, piele, textile, instrumente populare), Cortul Armurierului (spade de Toledo, scuturi, arc englezesc, tapiserie medievală, goblenuri), școala de scrimă medievală, expoziție de costume / măști de carnaval săsesc și steaguri de breaslă, școala de gastronomie medievală (reţete medievale oferite publicului de Sidonia de la VES, Kotanyi, COSM-FAN Carmangerie şi Panemar).

Sămbătă și duminică, locuitorii burg-ului au putut alege între diferitele activități propuse până la ceasurile opt ale serii: teatru de păpuşi tradiţionale, atelier de confecţionare şi mânuire de păpuşi tradiţionale, conferinţe pe teme istorice şi pe tema amenajărilor peisagistice în siturile medievale, teatru medieval, școală de tir cu arc englezesc, atelier de oralitură, școală de dans, școală de tir cu arc englezesc, atelier de commedia dell’arte, concert de chitară clasică, recital de sonete și atelier de heraldică.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.