Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Se redeschide Cinematograful Victoria

Data publicării
Categoria

Vineri, 6 Mai 2011, începând cu ora 19:00, va avea loc prima proiecție din cadrul noului cinematograf Victoria! Vom urmări împreună, în premieră națională, filmul Ursul, în regia lui Dan Chișu. În sală vor fi prezenți regizorul și actrița Magda Catone.

Filmul va rula zilnic până joi, 12 Mai 2011. Prețul biletelor este de 8 lei, respectiv 5 lei pentru elevi și studenți.

Cinematograful Victoria este administrat de Asociația Victoria Film (strada Sindicatelor, numerele 9-11) formată din organizatorii celor două mari festivaluri de film din Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi respectiv Festivalul Internaţional al Filmului de Comedie Comedy Cluj.

Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Seleși, Claudiu Bleonţ şi Gabriel Spahiu. Distribuţia este întregită de Andreea Gramoşteanu, binecunoscută publicului larg pentru apariţiile din serialul de televiziune Mondenii.

Pelicula Ursul a câştigat în 2008 finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. De asemenea, filmul a fost finanţat prin programul MEDIA al Uniunii Europene. Pe de altă parte, scenariul filmului a câştigat în 2008 Best Pitch Award în secţiunea Connecting Cottbus din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.