Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Schimbarea destinaţiei garajelor va fi interzisă la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Consiliul local va discuta în şedinţa de marţi, 14 iunie, propunerea privind interzicerea schimbării destinaţiei garajelor din municipiu, în spaţii cu alte destinaţii.

Prin această hotărâre se va interzice schimbarea destinaţiei garajelor, în situaţia în care beneficiarul nu poate asigura necesarul de locuri de parcare pe parcela proprie şi nu respectă reglementările urbanistice ale zonei, prevăzute în documentaţiile de urbanism.

Încercăm astfel să eliminăm orice situaţii de genul transformării garajelor de la parterul sau demisolul blocurilor noi, în locuinţe sau spaţii cu altă destinaţie. Totodată, vom obţine şi eliberarea străzilor de maşini, pentru că vor exista soluţii pentru parcarea acestora în zonele nou costituite, a precizat primarul Sorin Apostu.

În situaţia garajelor construite în subsolul clădirilor, nu se iau în calculul suprafeţei construite desfăşurate suprafaţa subsolurilor cu destinaţie strictă pentru gararea autovehiculelor (conform Legii nr. 242/2009 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul). Prin schimbarea destinaţiei subsolului din garaj într-o altă funcţiune, suprafaţa acestuia va intra în calculul suprafeţei construite desfăşurate şi implicit, va duce la mărirea sau chiar la depăşirea CUT-ului maxim admis în zona respectivă.

Măsura va fi luată având în vedere creşterea continuă a indicelui de motorizare în municipiu şi posibilităţile limitate de amplasare a noi locuri de parcare. De asemenea, primaria nu este de acord cu diminuarea numărului de garaje prin transformarea acestora în spaţii cu alte destinaţii precum locuinţe, comerţ, prestări servicii şi depozitare.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.