Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a lansat Asociaţia Creştină Şansa la viaţa

Data publicării
Categoria

Astăzi, 15.02.2011, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a lansat public activitatea Asociaţiei Creştine Şansa la Viaţă, constituită la iniţiativa acestuia. Scopul acestei asociaţii este ajutorarea copiilor aflaţi în nevoi, care se regăsesc în centrele de asistenţă coordonate de forul judeţean.

Am considerat necesar un plus pentru aceşti copii. Pe lângă fondurile alocate de administraţia judeţeană, care sunt oricum sub necesarul resimţit de buna funcţionare a sistemului, încercăm în acest mod să aducem nu doar bani pentru activităţile în care vor fi cuprinşi aceşti copii, cât şi să le asigurăm un cadru, dar şi resursă sufletească, pentru dezvoltarea aptitudinilor lor, consideră preşedintele Alin Tişe.

De gestionarea programelor asociaţiei se va ocupa Călina Berceanu, jurnalist de profesie, care a ales acest domeniu din dorinţa de a se implica mai mult în probleme comunitare. Cred că a venit momentul să fac ceva util pentru comunitate. Cei mai vulnerabili sunt, în mod evident, cei mici, mai ales cei care se confruntă cu probleme legate de sănătate, dizabilităţi sau cu probleme familiale. Iată motivaţia pentru ceea ce am început acum şi mă bucur că am găsit în Alin Tişe un partener. Ne-am descoperit, dacă vreţi, o suferinţă comună: aceşti copii, consideră Călina Berceanu.

În perioada imediat următoare asociaţia va începe evaluarea aptitudinilor copiilor din centrele de asistenţă socială. Primele acţiuni vor consta în încurajarea şi promovarea acelor activităţi artistice sau culturale în care aceşti copii probează calităţi. Programele care vor viza copiii din această categorie se vor dezvolta în perioada următoare, un rol esenţial în această direcţie revenindu-i preşedintelui CJ, domnul Alin Tişe, care s-a angajat să atragă alături de activitatea asociaţiei cât mai mult sprijin. Recunosc – îmi voi folosi întreaga influenţă pentru a aduce o rază de lumină în viaţa acestor copii. Mă refer aici la atragerea de oameni de suflet şi de fonduri, din zona privată, a concluzionat preşedintele forului judeţean.

În grija şi coordonarea Consiliului Judeţean Cluj se află un număr de 621 de copii, în 41 de centre, pentru activitatea acestora forul judeţean alocând în anul 2011 un buget de 97.364.000 lei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.