Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

România reprezentată de un clujean la campionatele mondiale de la Seul

Data publicării
Categoria

Un clujean va reprezenta România la două campionate mondiale de barista în iunie și noiembrie. Marius Nica în vârstă de 26 de ani, barista la restaurantele Marty, a participat săptămâna trecută la campionatul național de barista organizat de SCAE (Speciality Coffee Asociation of Europe) luând premiul I la două dintre categoriile desfășurate: Latte Art și Cup Tasting. Câștigarea acestor premii îl califică pentru participarea la World Barista Championship de la Seul și de la Viena.

Vineri, 4 Mai 2012, la Romexpo București au avut loc cele cinci probe ale campionatului de barista: Latte Art, Coffee in good spirits, World Barista Championship, Cup Tasting, Ibrick. Marius a participat la două categorii din campionat și după o competiție strânsă a câștigat la ambele locul I, devenind astfel un specialist barista (în ale cuvinte un barmanul specializat în servirea preparatelor din cafea).

România reprezentată de un clujean la campionatele mondiale de la Seul

Fotografii realizate de Victor ARSENE.

Povestea lui Marius începe de la probele regionale desfășurate la Cluj și de la o pasiune descoperită în cadrul Marty Restaurants, respectiv aceea de a aduce la un nivel de artă prepararea și decorarea cafelei. Calificarea în primii patru participanți la regionale și ambiția de a fi prezent la naționale l-au adus pe Marius direct în fața juriului format din specialiștii barista.

Am renunțat la orice alt hobby, vreau neapărat să mă antrenez și să mă concentrez cât mai mult pentru campionatul de la Seul. Faptul că am avut un colectiv deschis la idei noi și un management care să-mi permită să-mi testez forțele în domeniu mă ajută foarte mult. Planurile sunt mari de acum înainte, cred că avem șanse mari să creștem nivelul calității cafelei servite în Cluj a declarat Marius Nica.

Chiar dacă se află în echipa Marty doar de un an, Marius a reușit într-un timp foarte scurt, cu sprijinul primit din partea managementului și a echipei Marty, să atingă perfomanța și să-și cultive pasiunea în arta cafelei. Pe lângă acestea, un alt factor care a ajutat la obținerea acestui premiu este echipa Barmania Vest și în mod special cel venit din partea lui Sergiu Biriș. Comunitatea barista din Cluj este foarte unită, ne-am ajutat între noi ca o echipă menționează Marius.

Mereu am recompensat performanța, ne bucură mult succesul lui Marius și are tot sprijinul din partea noastră. Apreciem în același timp și încercarea SCAE de a ridica nivelul și calitatea cafelei servită în industria ospitalității din întreaga lume. Susținem în continuare acest demers, însă mai ales acum, când specialistul se află chiar în cadrul Marty, lucrurile vor evolua mult în acest sens a declarat Suciu Marcelus, manager general Marty Restaurants.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.