Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Agraria 2012 – inovație în agricultură, zootehnie și industrie alimentară

Data publicării
Autor

Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, Târgul Agraria, organizat de compania româno-germană DLG InterMarketing la Complexul Expo Transilvania, a oferit între 2 și 6 Mai 2012 la Cluj un spectacol agricol, culinar și zootehnic de zile mari.

Catalogat de specialiști ca fiind al doilea târg agricol ca mărime și importanță din România și totodată cel mai mare eveniment de acest calibru din Transilvania, Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie, a raportat circa 250 de expozanți din 13 țări precum Austria, Germania, Polonia, Danemarca… și vizitatori de ordinul zecilor de mii.

Cu o suprafață ocupată aproape peste limitele fizice ale locației, însumând circa 20.000 mp brut, Târgul Agraria a aniversat anul acesta ”majoratul” său, altfel spus, cei 18 ani în care s-a dezvoltat împreună cu agricultura romînească, dar și împreună cu Clujul și cu fermierii din circa 20 de județe, care îl vizitează an de an. De altfel, Clujul se poate mândri că găzduiește nu doar cel mai mare târg agricol din Transilvania, ci al doilea din România ca mărime și importanță – se afirma în comunicatul de presă emis de DLG InterMarketing în 30 Aprilie 2012.

De la mașini și utiliaje agricole până la ciocolată… Agraria înseamnă diversitate și inovație. Vizitatorii au putut găsi aici echipamente și unelte pentru fermele proprii, furaje și nutrețuri, centre de inginerie genetică, animale de rasă expuse de crescători (bovine, porcine, bubaline, ovine, păsări…), tehnologii pentru îngrijirea animalelor dar și dulciuri, brânzeturi, mezeluri sau tradiționala pălincă de Bihor.

De asemenea, instituții publice, asociațiile și univerisitățile de profil din Cluj dar și din alte orașe, alături de numeroase companii, au stat la dispoziția cunoscătorii, dar și curioșilor, în legătură cu inovațiile apărute în agricultură, industria alimentară și zootehnie, să consolideze relațiile cu clienții tradiționali și să încheie contracte.

Vizitatorii au luat parte la aproximativ 35 de evenimente dintre care dezbateri pe teme variate, întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor și ai companiilor, tombole…

Conform aceluiași comunicat de presă, printre personalitățile aflate la această ediție a Târgului Agraria, s-au numărat Dacian Ciolos (Comisarul European pentru Agricultura), Valeriu Steriu (președintele Comisiei prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii – Președinția României), prof. dr. Vasile Cozma (subprefect – Instituția Prefectului – Județul Cluj), Radu Moisin (primar interimar al Municipiului Cluj-Napoca), prof. dr. Doru Pamfil (rector al USAMV Cluj-Napoca)…

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.