Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Produs de Cluj

Data publicării
Categoria

Produs de Cluj va fi organizat în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 10-12 Iunie 2011, în parcarea Cora.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 10 iunie, ora 18.00, când va fi organizată şi o paradă de atelaje vechi, căruţe, birje, caleşti trase de cai. În cadrul târgului vor fi organizate 60 de standuri cu peste 100 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari, Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Mioriţa”, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Centrul de Informare Turistică Turda, diverşi producători de legume şi flori din Turda, Râşca, Jucu, Apahida, Iara. Vor participa cu produsele proprii companiile de renume din judeţul Cluj: Ursus, Prodvinalco, Clujana, Farmec, Jolidon, Napolact, Terapia, Mip Prodcom, Cosmfan, Bonas. Vor expune, de asemenea, micii producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne.

Pe perioada târgului vor fi peste 21 de ore de program artistic, în care vor dansa şi vor cânta 24 de ansambluri folclorice din judeţ, 20 de interpreţi de muzică populară, printre care Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, spectacole susţinute de Teatrul de Păpuşi Puck. În cadrul târgului va fi organizată şi o tombolă cu premii.

Această acţiune este prima organizată de Asociaţia „Produs de Cluj”, înfiinţată în jurul Consiliului Judeţean, care urmăreşte promovarea produselor locale, a tradiţiilor şi culturii locale, a meşteşugurilor tradiţionale, a valorilor locale, promovarea excelenţei în domeniul agriculturii, reprezentarea producătorilor locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, derularea de programe de dezvoltare comunitară, dar şi a schimburilor de idei, informaţii si cunoştinţe, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Pentru atingerea scopului şi îndeplinirea obiectivelor sale, Asociaţia „Produs de Cluj” îşi propune, în principal, organizarea şi participarea la târguri/evenimente de specialitate, în scopul promovării valorilor tradiţiei şi ale culturii, produselor tradiţionale, a turismului din zona Judeţului Cluj

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.