Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul cu societatea CON-A pentru construirea Sălii Polivalente de pe Aleea Stadion

Data publicării
Categoria

Regimul de înălţime va fi de 1S+P+3E. Sala va avea 7.070 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pe un nivel (pentru minimum 446 de maşini).

În interior clădirea este împărţită în trei zone relaţionate cu sala principală, după cum urmează:

Zona VIP şi tehnica, cu acces dinspre str. Uzinei electrice dispusă pe trei niveluri (parter, etaj 1 si etaj 2) ce găzduieşte o foaier de nivel, un foaier în zona de acces, săli de şedinţe şi conferinţe, birourile de administraţie, cabinele tehnice pentru sală, zona de supraveghere şi anexele acestora.

Zona Publicului, cu acces dinspre piaţeta Sala-Stadion, organizată pe trei niveluri din care primele două (etaj I şi etaj II) cu rol în distribuţia verticală şi orizontală a publicului pentru acces în sectoarele din sala şi anexele aferente şi un ultim nivel ce adăposteşte un spaţiu panoramic atât spre sală cât şi spre apus şi Someş cu rol în evacuarea de urgenţă.

Zona Sportivilor şi a anexelor sălii dispusă la parter pe trei laturi va cuprinde: două vestiare pentru două echipe, birouri antrenori, săli de discuţii, medic, teste antidoping, sală de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sală.

În această zonă sunt dispuse şi un restaurant public şi o zonă cu spaţii comerciale închiriabile ambele cu acces separat din exterior.

Zona spaţiilor tehnice, adiacentă celei pentru sportivi va cuprinde spaţii pentru depozite sală, depozite generale, centrale termice şi de tratare, centrale de ventilaţie, camera pompelor, bazin de apă, cameră tablou electric general, cameră curenţi slabi, cameră curăţenie.

Sala va fi construită la standarde internaţionale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive şi activităţi. Sala polivalentă are un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile de la 30x47m la 38x56m pentru a permite practicarea a mai multor sporturi.

Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: Baschet, Volei, Handbal, dar şi Gimnastică, Box, Judo, Karate, Scrimă.

De asemenea, se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale pentru 5000 de invitaţi, concerte de scenă pentru 7000 persoane.

Vă reamintim că licitaţia a avut loc în 19 Noiembrie 2010, pe portalul electronic de licitaţii publice, SEAP. Ofertele depuse în termen au fost:

CON – A – 50 926 063,83 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
DAPORA – 88 273 678,21 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
ACI – 91 874 820 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

Terenul unde va fi ridicată construcţia este situat în afara zonei istorice protejate a oraşului, la vest de aceasta, pe cursul râului Someş în amonte faţă de centrul oraşului şi este învecinat la Nord de Splaiul Independenţei, la vest de strada Uzinei Electrice, la sud de Aleea Parcului, la Est de terenul Consiliului Judeţean pe care este amplasat Stadionul Ion Moina.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.