Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Peste 2.000 de noi locuri de muncă la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

În acest an foarte multe dintre companiile clujene vor creşte numărul de locuri de muncă, Cluj-Napoca prefigurându-se ca unul dintre oraşele cu dinamica cea mai mare din punct de vedere al dezvoltării economice.

Astfel, astăzi la nivelul municipiului, şomajul este de doar 2,1% (şomaj la nivel naţional de 6,87% în decembrie).

Unul dintre cei mai noi angajatori este compania Dedeman, care va inaugura astăzi la ora 16.00 noul magazin din Cluj-Napoca, în zona gării. Magazinul va avea 230 de angajaţi, de la consultanţi vânzări, referenţi relaţii clienţi, casieri, recepţioneri marfă, la şoferi şi personal administrativ.

Filiala clujeană a companiei olandeze CSI, specializată în producţia de echipamente inteligente de manipulare şi transport destinate industriei bunurilor de larg consum, a angajat în ultimele 6 luni septembrie 2010 – martie 2011 peste 70 de persoane calificate în meseiile de sudori, electricieni, lăcătuşi mecanici şi ingineri mecanici, iar procesul va continua şi în restul anului.

Genpact a deschis deja două sedii în Cluj-Napoca, (primul în iunie 2007) în 2010 extinzându-se în sediul de pe str. Brâncuşi, fapt care a făcut ca numărul de angajaţi să crească de la deschidere cu peste 250 de persoane (ajungând la 500 practic). Printre angajaţi se regăsesc vorbitori de 15 limbi europene cu background în ştiinţe economice, relaţii publice, customer management şi procurement.

O mare parte dintre locurile de muncă care se oferă în acest an sunt pentru clujenii calificaţi din domenii IT. Printre cei care au anunţat deja creşterea numărului de angajaţi se numără compania EBS, care până în luna aprilie angajează 40 de oameni, iar până la finalul anului ar putea depăşi 100 de noi locuri de muncă.

O altă companie care face recrutări chiar în această perioadă este Endava, care are în jur 50 de locuri de muncă la Cluj pentru 2011. Cele mai multe oportunități la Endava sunt pentru programatori Java și .NET, testeri, ingineri de suport, dar și pentru Team Leaderi sau Project Manageri.

Compania americană Sykes, care a deschis în 2010, avea în decembrie în jur de 300 de angajaţi, tocmai a anunţat 60 de angajări şi estimează să se extindă până la un total de 500 de angajaţi.

TSE Development, parte a grupului britanic Betfair, no. 1 în IT are în prezent 125 de angajati, iar planurile de creştere pentru acest an vizează atingerea cifrei de 160 (35 de noi locuri de muncă). Momentan compania are deschise 10 posturi disponibile pentru poziţii de developer (programatori),Quality Assurance Engineers (QA) şi Inf. Security officer (securitate a informaţiei).

La acestea se adaugă cele peste 600 de locuri de muncă pe care Fujikura a anunţat că le va scoate pe piaţa muncii în acest an, din care au făcut deja 150 de angajări.

Emerson, la rândul său, continuă dezvoltarea, din punt de vedere al resurselor umane acest lucru însemnând 400-500 de noi locuri de muncă (studii tehnice, economice, medii şi superioare).

Un alt domeniu în care s-au creat locuri de muncă în acest an este cel al construcţiilor. Investiţiile publice începute şi cele care vor demara în acest an vor aduce un număr semnificativ de locuri de mnucă atât calificate, cât şi necalificate.

Societatea Construdava a angajat în acest an pentru construcţia parkingului din cartierul Băişoara 60 de clujeni.

În această primăvară va începe un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a străzilor în municipiu. Dincolo de avantajele directe ale investiţiilor în reţeaua stradală, acest proiect important pentru municipalitate va aduce şi un număr considerabil de locuri de muncă directe şi indirecte. Dintre cele directe, Kiat Group estimează un necesar de circa 70 – 80 de noi locuri de muncă pentru a onora comenzile de lucrări, iar Diferit SRL – 45 de posturi nou create, pentru personal calificat, care se vor adăuga la cele circa 140 de locuri de muncă deja existente.
Societatea Con A a derulat la Cluj-Napoca o serie de investiţii, astfel încât începerea lucrărilor la Sala Polivalentă va aduce un număr suplimentar de angajaţi de circa 50 persoane, calificate. Practic compania are în jur de 200 de angajaţi, dintre care peste 70% sunt clujeni.

Societatea ACI la rândul său estimează că în acest an va suplimenta numărul angajaţilor cu cel puţin 30 de posturi, iar Grup 4 Instalaţii şi TIM vor angaja la rândul lor, minim câte 20 de persoane.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.