Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria Cluj-Napoca – model de bune practici în Europa pentru modul de abordare al realizării investiţiei în Centrul Cultural Transilvania

Data publicării
Categoria

Reprezentanţii mass-media au avut ocazia să vadă planşele celor șapte proiecte depuse pentru Concursul Internaţional de Arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania, expuse în sala în care s-au jurizat. Acestea vor fi expuse în zilele următoare în Primărie pentru ca toţi doritorii să le poată vedea.

Vreau să mulţumesc tuturor participanţilor la concursul de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania pentru efortul pe care l-au făcut. De asemenea, mulţumesc membrilor juriului, mulţumesc ordinului Arhitecţilor, al cărui sprijin a fost extrem de important, colegilor din Primărie, tuturor celor care au particpat la reuşita acestui concurs a precizat primarul Sorin Apostu.

Raportul final al juriului cuprinde aprecieri asupra modului de jurizare al acestui concurs, considerat un model de bune practici la nivel european, iar membrii juriului şi-au propus să-l promoveze ca atare.

Membrii juriului au apreciat în mod deosebit atitudinea administraţiei publice locale ca fiind un model, nu numai în România, ci şi în Estul Europei, în ceea ce priveşte modul de abordare al realizării unei investiţii cum e Centrul Cultural Transilvania printr-un concurs internaţional de arhitectură. De asemenea, membrii juriului au considerat că Primăria Cluj-Napoca poate fi un model şi în ceea ce priveşte atenţia administraţiei pentru cultură ca factor al dezvoltării durabile, deoarece acest lucru va aduce beneficii pe termen lung, a apreciat preşedintele juriului, arhitectul-şef al municipiului d-na Ligia Subţirică.

Juriul concursului internaţional de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania a stabilit firma cu cel mai mare punctaj obţinut în funcţie de criteriile din fişa de date a achiziţiei. Este vorba despre Asocierea între SC VAAL ARHITECTURĂ SRL cu Popp şi asociaţii (din Bucureşti), care a obţinut 51 de puncte din maximum de 60 de puncte privind criteriile tehnice. Oferta financiară a acestei firme a fost de 2.400.000 lei. În total au fost depuse șapte proiecte pentru Centrul Cultural Transilvania – sediul Filarmonicii. Pe lângă Asocierea între SC VAAL ARHITECTURĂ SRL cu Popp şi asociaţii au mai depus oferte următoarele firme:

  1. Atelier CAAD SRL în asociere cu Parsimonia şi cu PATH’S Rout (Timişoara)
  2. SC Bogart Construct în asociere cu Drăgan Arhitecture (din Franţa)
  3. Cividini Proiect (Bucureşti)
  4. Asociere între DAS ENGINEERING GRUP SRL cu UTCN şi cu Atelier RVD (Cluj-Napoca)
  5. SC ARHING (Târgu Mureş)

Valoarea estimată în anunţul procedurii era de 2.610.837 lei fără TVA şi durata maximă de proiectare șase luni.

Juriul a apreciat că proiectul câştigător s-a detaşat de celelalte şi că este “time less”. De asemenea, s-au făcut recomandări pentru proiectul câştigător, deoarece în arhitectură niciodată nu e nimic perfect, ci întotdeauna perfectibil.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.