Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Preluare acte în vederea întocmirii de CI în comuna Pălatca

Data publicării
Categoria

O echipă de lucrători ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, se va deplasa miercuri, 13 aprilie, în localitatea Pălatca, jud. Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea cărţilor de identitate (preluare a imaginilor, cererilor şi documentelor necesare), pentru cetăţenii care au domiciliul pe raza comunei.

Activitatea se va derula începând cu ora 9:30, la sediul Primăriei Comunei Pălatca, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul primăriei, a organelor de poliţie locale şi a reprezentantului local al romilor.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj face un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi. În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca, strada Aviator Bădescu, numerele 7-9, pentru a solicita intrarea în legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.

Cetăţenii au obligativitatea de a se legitima pe teritoriul României cu un act de identitate valabil, conform actelor normative în vigoare. Actul de identitate valabil reprezintă o condiţie esenţială şi obligatorie pentru a dovedi identitatea, cetăţenia şi domiciliul şi, pentru ca cetăţenii să poată avea acces la serviciile medicale, de asistenţă şi protecţie socială, educaţie, obţinerea unui loc de muncă…

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.