Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Pregătiri pentru Luminaţie

Data publicării
Categoria

Au fost modernizate aproximativ 2.000 de mp de alei în cele patru cimitire aflate în administrarea primăriei, respectiv Cimitirul central, cel din cartierul Mănăştur, cel de pe strada Crişan şi cel de pe Valea Chintăului, cu dale recuperate din Parcul Central.

În Cimitirul Central am realizat trei alei, în suprafaţă totală de 645 mp, în cel din Mănăştur au fost modernizate 14 alei, în suprafaţă de 367 mp, în cel de pe strada Crişan au fost amenajate șase alei şi platforma din faţa capelei, în suprafaţă de 556 mp, iar în cimitirul din Valea Chintăului a fost amenajată o alee în suprafaţă de 348 mp şi o platformă de 80 mp.

Începând din această săptămână şi până în seara zilei de 1 Noiembrie 2011, Primăria a intensificat paza în cele patru cimitire şi, de asemenea, a dispus mărirea efectivelor care patrulează în zona cimitirelor, dar şi a amplasamentelor aprobate pentru comercializarea produselor specifice acestei sărbători. Au fost mobilizaţi să asigure buna desfăşurare a acestui eveniment peste 50 de poliţişti locali de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică, Serviciul control Trafic Rutier şi de la cel de Protecţia mediului. Aceştia vor veghea pentru asigurarea liniştii şi siguranţei publice a cetăţenilor, dar şi pentru împiedicarea furturilor sau a altor acte de vandalism.

Operatorul de salubritate care realizează curăţenia în cimitirele municipalităţii va amplasa în fiecare din cele patru cimitire câte un container mare de 30 metri cub şi va suplimenta numărul de tomberoane. Cetăţenii sunt rugaţi să nu lase resturile vegetale printre morminte şi să le arunce în acele tomberoane pentru a întreţine curăţenia în cimitire. Câte un angajat al firmei de salubritate se va afla zilnic, începând de vineri şi până marţi, 1 Noiembrie 2011, între orele 7:00 şi 15:00 în fiecare din cele patru cimitire pentru a verifica starea curăţeniei din acestea.

De asemenea, la intrarea în cimitire, oamenii vor primi, gratuit, saci menajeri pentru colectarea resturilor vegetale şi a altor deşeuri.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.