Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

2.000 de clujeni beneficiază de servicii sociale pe baza subvenţiilor acordate de primărie asociaţiilor şi fundaţiilor

Data publicării
Categoria

Pe parcursul acestui an Primăria a subvenţionat cu aproximativ 690.000 de lei un număr de 12 asociaţii şi fundaţii din municipiul Cluj-Napoca, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială. Aceste organizaţii sprijină primăria în derularea programelor sociale pentru oamenii aflaţi în nevoie, iar aceste subvenţii le acordăm pe baza HCL nr. 115/2011 şi conform Legii nr. 34/1998.

Aproximativ 2000 de persoane au beneficiat de servicii sociale furnizate de către aceste organizaţii subvenţionate de către primărie.

Asociaţiile şi fundaţiile din Cluj-Napoca vor trebui să depună şi în acest an cereri, însoţite de documentaţia de solicitare a subvenţiilor pentru anul 2012. Luni, 31 octombrie 2011 este ultima zi pentru depunere a unor astfel de cereri (în conformitate cu H.G. nr. 1.153/2001, modificată şi completată prin H.G. nr. 942/2005, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998).

Aceste cereri se vor depune la Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală – Serviciul protecţie socială.

Printre serviciile cele mai importante oferite sunt:

  • prevenirea consumului de droguri la adolescenţi;
  • îngrijire medico-socială la domiciliu;
  • mediere în raport cu diverse instituţii;
  • însoţire la cumpărături, plimbare, plata utilităţilor;
  • servicii pentru persoanele fără adăpost – cazare, masă, sprijin moral, asistenţă socială, recuperare psiho-socială, acticvităţi socio-educative, consiliere individuală în funcţie de problemele identificate, instruire profesională prin depistarea şi valorificarea resurselor personale şi profesionale, pentru integrarea pe piaţa muncii, susţinere financiară şi materială pe o perioadă limitată de timp, căutarea locurilor de muncă, a unui spaţiu de locuit, asistenţă medicală şi tratament, materiale pentru igiena persoanlă, îmbrăcăminte, servicii de reinserţie, procurarea documentelor de identitate, asistenţă pentru relaţii diferite instituţii;
  • consultaţii medicale;
  • consiliere şi informare pentru mame;
  • consiliere individuală şi ajutor material constând în îmbrăcăminte şi alimente, funcţie de nevoile beneficiarilor.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.