Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Peste trei mii de candidaţi pentru cele 1.200 de locuri bugetate la nivel licenţă şi master la UBB după admiterea din toamnă

Data publicării
Categoria

Peste trei mii de candidaţi şi-au depus, în perioada 9-17 Septembrie 2013, dosarele de înscriere pentru cele 1200 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master, scoase la concurs în sesiunea de toamnă la Universitatea Babeş-Bolyai. Dintre aceştia, 1.523 absolvenţi de liceu au optat pentru unul dintre cele 658 de locuri bugetate, la nivel licenţă pentru învăţământul la zi, iar 529 candidaţi au ales unul dintre locurile disponibile pentru învăţământ la distanţă.

Cele mai multe candidaturi la învăţământ cu frecvenţă, nivel licenţă, au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 234 de dosare depuse pentru cele 30 de locuri scoase la concurs, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 159 de dosare pentru 3 locuri bugetate disponibile, respectiv la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – 137 de dosare depuse pentru ocuparea celor 59 de locuri fără taxă.

În ceea ce priveşte admiterea la nivel masterat, în cadrul sesiunii din septembrie 2013, aproximativ o mie de studenţi licenţiaţi au optat pentru unul dintre cele 604 locuri bugetate, forma de învăţământ cu frecvenţă. Cele mai multe candidaturi au fost depuse la: Facultatea de litere – 201 de dosare depuse pentru cele 165 de locuri bugetate scoase la concurs, Facultatea de Drept – 163 de dosare depuse pentru cele 90 de locuri fără taxă şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 126 pentru cele 101 locuri bugetate disponibile.

Situaţia finală a confirmărilor în urma sesiunii de admitere din septembrie 2013 poate fi consultată pe site-ul fiecărei facultăţi din cadrul UBB.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.