Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Nou acord de cooperare între Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Eberhard Karl din Tubingen

Data publicării
Categoria

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop și rectorul Universității Eberhard Karl din Tübingen, prof. univ. dr. Bernd Engler au semnat luni, 22 Iunie 2015, un nou acord de cooperare între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Eberhard Karl din Tubingen.

Evenimentul a avut loc la Tubingen, cu prilejul aniversării jubileului de patru decenii de parteneriat între cele două insituții, ca expresie a dorinței de a reînnoi bazele contractuale și de a intensifica actuala colaborare. Aceasta va avea în prim-plan ideea intergării europene și intenția de a promova cercetarea și învățământul pe baza reciprocității.

Astfel, prin semnarea convenției referitoare la cooperarea dintre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea ,,Eberhard Karl” din Tübingen, rectorii celor două universități își exprimă intenția de a:

  • promova, după posibilități, mobilitatea cadrelor didactice și a cercetătorilor, respectiv a studenților în toate disciplinele reprezentate în universitățile lor; activitatea cadrelor didactice din universitățile partenere va fi centrată pe programe de învățământ;
  • dezvolta mai departe și a sprijini proiecte de cercetare comune;
  • întreprinde eforturi comune în vederea finanțării unor astfel de proiecte, de a susține membrii universităților la depunerea de cereri de finanțare și de a acționa împreună îndeosebi în cadrul programelor de cercetare și educaționale ale Uniunii Europene;
  • mediatiza și transmite mai departe informații despre cele două țări, îndeosebi despre structurile economice, sociale, administrative și educaționale ale României și Germaniei.

De asemenea, cu acest prilej s-a decis organizarea unei Academii de vară la Tubingen și Cluj-Napoca.

La evenimentul găzduit de Universitatea ,,Eberhard Karl” din Tübingen au participat ministrul de interne al Landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall și personalități ale vieții academice și culturale ale Landului Baden-Württemberg.

Profesorul Dieter Langewiesche a susținut o prelegere cu tema: Nationalstaat und Empire. Europäische Erfahrungen seit dem 19. Jahrhundert” (Stat național și Imperiu).

Experiențe europene în secolul al XIX-lea). Rectorul UBB, Acad.Prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop a fost însoțit de prorectorul responsabil cu linia de studii germane, Prof.univ.dr. Rudolf Gräf, respectiv Prof.univ. dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Istorie-Filosofie și Prof.univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.