Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Sancţiuni de 2.500 de lei pentru taximetriştii indisciplinaţi

Data publicării
Categoria

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi din cadrul Serviciului Control trafic rutier, în colaborare cu Poliţia Transporturi, au desfăşurat în cursul zilei de astăzi, o acţiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta aeroportului internaţional şi în imediata vecinătate a acestuia.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 5 procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 2.500 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi ale Legii nr. 38/2003.

Sancţiunile au fost aplicate din cauza lipsei certificatului de pregătire profesională, nerespectării standurilor aprobate sau a refuzului de efectuare a cursei.

Cu ocazia acestor controale au fost verificate aspecte privind: tarifele practicate; afişarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizaţiei taxi, a tarifelor practicate, precum şi a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto; deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege; respectarea standurilor aprobate; integritatea sigiliilor aparatelor de taxat şi deţinerea buletinelor de verificare metrologică; existenţa pe portierele din faţă ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanţă practicate pe timp de zi şi pe timp de noapte; deţinerea asigurărilor obligatorii pentru persoane şi bunuri.

Astfel de verificări sunt efectuate periodic şi au ca scop promovarea desfăşurării în condiţii civilizate a activităţii de taximetrie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.