Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Noi autobuze în parcul auto al RATUC

Data publicării
Categoria

Parcul auto al Regiei Autonome de Transport Urban Călători din municipiul Cluj-Napoca s-a suplimentat ăn acest an cu alte 10 autobuze marca Renault R 312, achiziţionate de la regia Autonomă de profil din Paris.

Preţul unui astfel de autobuz a fost de 19.814 euro.

Ele sunt dotate cu:

  • motoare EURO III, cu puterea de 152 KW (206 CP), montat în consola spate, cu un cuplu de 90 daNm, la o turaţie de 1200 rot /min, ceea ce reprezintă un avantaj privind consumul de combustibil;
  • filtre cu particule care reduc poluarea sub nivelul normelor de poluare EURO III;
  • cutie de viteză automată cu retarder înglobat, tip Voith 851.2 sau ZF 4 HP 500;
  • caroserie din materiale metalice protejate prin cataforeză şi materiale compozite care asigură o durată sporită de funcţionare;
  • suspensie integral pneumatică, controlată electronic;
  • direcţie hidraulică asistată electronic;
  • sistemul de frânare este conceput pe discuri, ceea ce constituie un avantaj faţă de cele pe tamburi, atât în exploatare cât şi pentru mentenanţă, fiind mult mai fiabile, pe de o parte, iar piesele de schimb mult mai accesbile ca preţ;
  • capacitatea totală de transport 95 călători, din care 29 pe scaune, sunt prevăzute cu loc pentru cărucior de transport copii.

Au un design interior, exterior corespunzător cerinţelor actuale de pe piaţă, scaune tapiţate, aranjate încât oferă un confort mai bun şi un flux mai uşor pentru călători, prin spaţiile mai largi între scaune.

Din punct de vedere al dotărilor de confort, noile autobuze sunt au o încălzire bună la baza geamurilor în salonul călătorilor, în partea de jos în zona căruciorului pentru copii şi în cabina conducătorului auto, precum şi ventilaţie naturală cu geamuri culisante şi ventilaţie forţată cu ajutorul unor ventilatoare pentru sezonul cald.

Pentru şofer, dotările oferă un bord modern, încât să nu suprasolicite conducătorul auto şi previne apariţia stării de încordare şi oboseală prematură, au scaun şofer ergonomic, autoreglabil, oglinzi retrovizoare rabatabile, reglabile şi încălzite.

Ramele exterioare pentru fixarea reclamelor de publicitate, constituie un avantaj la schimbarea lor şi la menţinerea design-ului exterior (nu trebuie revopsite la schimbarea reclamelor aşa cum se întâmplă la cele aplicate prin lipirea pe caroserie).

Autobuzele vor fi introduse pe liniile care fac legătura către zonele industriale (31, 33, 48, 8…). Ele vor înlocui alte zece autobuze cu timp de funcţionare expirat, care vor fi casate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.