Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Muzica Teatrului

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Îmi amintesc când am văzut pentru prima dată “La Răscruce de Vânturi” la teatrul din Cluj, pe lângă performanţele actoriceşti mi-a rămas în minte muzica, şi ce muzică… În acord perfect cu trăirile personajelor, o muzică nouă căreia nu ii puteam atribui un autor, un compozitor anume.

Mai târziu am aflat cine e Cári Tibor şi cu ce fel de magie se ocupă el. Să promovezi muzica live în teatru se poate dovedi un lucru dificil, dar şi când are loc, e ceva spectaculos.

Pe data de 4 martie a avut loc în încă proaspătul Studio Art Club un spectacol de muzică live intitulat foarte potrivit “Muzica Teatrului”. Protagonişti i-au fost: Cári Tibor – pian, Sânziana Tarța – voce, Dénes Csongor – vioară, Szabo J. Attila – violoncel şi gazdă Ionuţ Caras.

Toate momentele muzicale sunt creaţia lui Cári Tibor, şi nu sunt puţine la număr, ceea ce nu poate fi decât o încântare pentru noi ascultătorii de rând. Câte spectacole şi câte trăiri adunate la un loc… pe o voce nouă, frumoasă, însoţită de un chip la fel de frumos al Sânzienei Tarţa.

Au fost piese din spectacole ca: “Cu Pianistul Cine Dansează?”, “Identităţi”, “La Răscruce de Vânturi”, “Slugă la Doi Stăpâni”, “Nevestele Vesele din Windsor”, “Hamlet” etc.

O sală plină ochi, un concert relaxat în care am fost tot timpul cu zâmbetul pe buze şi în care am dansat imaginar tango. Dacă vreţi sa îl ascultaţi pe Cári Tibor aveţi ocazia pe 9 şi 10 martie la inaugrarea celei mai noi piese a Teatrului Naţional Clujean “Cei doi gentelmani din Verona”.

Şi pe final ca să îl parafrazez pe Caras “unul eşti când intri aici, altul când ieşi”, şi asta cam aşa e, pentru că Tibor Cári sigur se ocupă cu ceva vrăji de face muzică atât de frumoasă.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.