Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Mai multe burse pentru elevii clujeni în anul şcolar 2011-2012

Data publicării
Categoria

Potrivit noii legi a învăţământului, cuantumul şi numărul burselor se stabilesc anual prin hotărâre a Consiliului Local.

Dorim să oferim un sprijin material suplimentar elevilor clujeni cu merite deosebite. La viitoarea şedinţă de Consiliul local vom propune o hotărâre de majorare a numărului şi a cuantumului burselor acordate elevilor clujeni. Astfel, 2.894 de elevi vor beneficia anul acesta de astfel de burse, cu 43% mai mulţi decât anul trecut, când numărul celor care au beneficiat de astfel de sprijin a fost de 2.032, a precizat primarul Sorin Apostu.

În total, se vor acorda burse de merit pentru 330 de elevi, burse de studiu vor primi 495 de elevi, iar de ajutor social vor beneficia 2.069 de copii.

Bursele de studiu şi de merit se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul susţinerii evaluărilor naţionale, iar bursele de ajutor social se acordă şi în perioada vacanţelor.

Bursele de merit se pot acorda pentru maxim 1% dintre elevi, iar cele de studiu, pentru maxim 1,5% dintre elevi.

În municipiul Cluj-Napoca există în prezent 33.006 de elevi. Dintre aceştia, 8.995 fac parte din învăţământul primar, 8.797din cel gimnazial, iar 15.214 învaţă la liceu.

Primesc bursele de merit elevii care se încadrează în cel puţin unul din cazurile:

  • elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, a căror medie generală este de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare;
  • elevilor care obţin locurile I, II, III, la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor cuprinse în calendarul competiţiilor finanţate de minister;
  • elevilor cu performanţe cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, în cadrul unor manifestări interne recunoscute de minister.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.