Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Locuinţe sociale pentru 66 de familii clujene

Data publicării
Categoria

Strada Taberei, numărul 4. 30 de familii clujene au primit astăzi cheile noilor locuinţe construite de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Apartamentele sunt situate în imobilul cu regim de înălţime S (partial) + P + 4E + Mansarda, au o cameră şi dependinţe, cu funcţionalitate optimă şi au fost realizate prin reconversie funcţională a unor blocuri pentru nefamilişti preluate de la MApN. Lucrările care s-au realizat au fost de recompartimentare a spaţiului în aşa fel încât să fie create băi pentru fiecare unitate locativă în parte, precum şi un număr de metri pătraţi în conformitate cu standardele de locuire europene. Executantul lucrării a fost asocierea SC Construdava SRL – SC Stoneco SRL Baia Mare, iar valoarea contractului a fost de 1.220.520 lei. Fiecare dintre apartamente este dotat cu centrală termică proprie, care va fi racordată la alimentarea cu gaze naturale în urma semnării contractelor locatarilor cu frunizorul de gaze naturale. Totodată, apartamentele sunt predate cu parchet laminat, grupruri sanitare, gresie şi faianţă în baie şi bucătărie, tâmplărie PVC şi geam termopan. Pe fiecare dintre etaje există un spaţiu comun destinat uscătoriei.

Strada Cojocnei, numărul 97. Aici au fost predate cheile celor 36 de familii care vor avea începând de astăzi o casă. Apartamentele sunt asemănătoare celor de pe str. Taberei şi au fost realizate deasemenea prin reconversie funcţională. Excutantul lucrărilor a fost asocierea SC Construdava SRL- S.C. Stoneco SRL Baia Mare, iar valoarea se ridică la 1.390.567,50 lei. Fiecare dintre apartamente este dotat cu centrală termică proprie, care va fi racordată la alimentarea cu gaze naturale în urma semnării contractelor locatarilor cu frunizorul de gaze naturale. Totodată, apartamentele sunt predate cu parchet laminat, grupruri sanitare, gresie şi faianţă în baie şi bucătărie, tâmplărie PVC şi geam termopan. Pe fiecare dintre etaje există un spaţiu comun destinat uscătoriei.

Este pentru mine o mare bucurie să pot oferi astăzi, în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, un cămin pentru 66 de familii de clujeni, care aşteaptă acest lucru de foarte mult timp, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Reamintim că numărul total al celor care au primit prin repartiţia în baza listei de priorităţi o locuinţă socială din fondul de stat este de 94, în afara celor 66 de locuinţe noi de pe strada Cojocnei, numărul 97, şi Taberei, numărul 4, iar restul de 28 în alte locaţii din oraş. În lista de priorităţi pentru 2011 au fost înregistrate 498 de cereri pentru locuinţe sociale (inclusiv cele distribuite pe Taberei şi Cojocna). Chiria variază între 50 şi 200 de lei pe lună, în funcţie de suprafaţa locuinţei, zona unde se află şi veniturile titularului. Lista finală de priorităţi pentru anul 2011 pentru repartizarea prin închiriere a locuinţelor sociale cuprinde 498 persoane şi a fost aprobată prin HCL 175/2011. Criteriile de acordare au fost stabilite prin HCL NR. 389/2010. Chiria este cuprinsă între 50 şi 300 lei (în funcţie de suprafaţă).

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă proiectele de investiţii în vedere asigurării de soluţii locatice pentru categoriile cu nevoi sociale. În acest sens, atragerea de fonduri europene este una dintre direcţiile pe care ne concentrîm cu atât mai mult cu cât există surse eligibile prin axa 1.1 din Programul Operaţional Sectorial – destinat polilor de creştere.

Un astfel de proiect este cel de pe strada Iuliu Coroianu, numărul 5, unde prin reconversie funcţională a unui imobil, se vor obţine 46 de locuinţe cu una şi două camere. Proiectul prioritar Case sociale integrate pentru comunitate, strada Iuliu Coroianu, numărul 5, se află actualmente în faza de evaluare, urmând ca după rapoartele favorabile ale experţilor să se treacă la cea de precontractare. Bugetul total al proiectului este de 10.116.118,74 lei, din care 7.987.461,62 lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată din cadrul programului, iar 2.128.657,12 lei reprezintă cofinanţarea de la bugetul local.

Un alt proiecteste cel de pe strada Albac, numărul 21 care prevede realizarea a 24 locuinţe sociale de calitate realizate prin reconversie funcţională. Fiecare locuinţă va dispune de o cameră de zi, precum şi de o baie şi bucătărie individuale. Poziţionarea lor în cadrul imobilului reabilitat va fi astfel: la parter se vor amenaja 8 apartamente iar la etajele superioare se vor amenaja câte 4 apartamente. De asemenea, la parter va fi pusă în funcţiune o centrală termică pentru asigurarea încălzirii întregului imobil. Finisajele propuse: pardoselile vor fi din lemn, ceea ce va asigura protecţie termică. La nivelul băilor şi al bucătăriilor, pardoseala va fi din gresie. Tâmplăria de faţadă este de tip termopan din PVC, uşile de acces în incintă la intrare şi pe holul casei scării vor fi din PVC iar uşile de intrare în apartamente vor fi metalice. Balustradele la casa scării sunt din confecţii metalice, iar zugrăvelile exterioare vor fi lavabile în culori calde. Pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, la intrarea în clădire va fi montată o rampă de acces special. Bugetul total al proiectului este de 2.062.312,00 lei, din care 1.621.431,85 lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată din cadrul programului, iar 440.880, 15 lei reprezintă cofinanţarea de la bugetul local.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.