Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Amenzi pentru neregulile constatate în pietele clujene

Data publicării
Categoria

Primăria continuă împreună cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului acţiunile de verificare în pieţele administrate de primărie.

Din cei 23 producători agricoli verificaţi, doar trei comercianţi au fost găsiţi în neregulă. Echipele de control s-au deplasat în localitatea Frata, unde au verificat concordanţa între probele recoltate din pieţe şi realitatea din teren. Cei trei producători agricoli comercializau altfel de produse, decât cele cultivate în propria grădină. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 7.500 lei, conform H.G. nr. 661/2001.

De asemenea, prin procesele verbale de constatare a contravenţiei s-a dispus eliminarea celor trei comercianţi din piaţa IRA, în conformitate cu HCL nr. 150/2011 şi acordarea locurilor acestora altor persoane, în scopul practicării unui comerţ civilizat.

Am rămas plăcut surprins când, la ultima verificare efectuată în urmă cu câteva zile, am constatat faptul că în Piaţa IRA îşi desfăşoară activitatea adevăraţii producători agricoli, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Principalele aspecte vizate la aceste verificări au fost respectarea de producătorii agricoli a prevederilor HG nr. 661/2001, privind identificarea persoanelor care achiziţionează produse agricole în scopul revânzării fără certificat de producător, precum şi verificarea în teren a existenţei produselor aflate la vânzare şi a culturilor.

Ne dorim ca, cel puţin la Cluj-Napoca, să reuşim prin astfel de măsuri eradicarea speculei şi a falşilor producători, şi sigur, sprijinirea adevăraţilor producători agricoli. Ne bucurăm de faptul că tot mai mulţi producători agricoli au înţeles faptul că în pieţele administrate de municipalitate specula şi înşelăciunea nu-şi au locul şi astfel aceştia au ales să comercializeze produse de calitate. Este vorba şi despre respect faţă de cumpărătorii clujeni, a precizat primarul Sorin Apostu.

Pe lângă cei trei comercianţi excluşi, un comerciant şi-a mai pierdut locul, tot din piaţa IRA, tot în urma unor verificări asemănătoare realizate anul acesta.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.