Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Interes în creştere pentru studiile doctorale la UBB

Data publicării
Categoria

Numărul doctoranzilor înscrişi la Universitatea Babeş-Bolyai în anul universitar 2013/2014 este în creştere faţă de anul trecut. În urma procesului de admitere încheiat recent au fost admişi 395 de doctoranzi la forma de învăţământ cu frecventă, dintre care 310 candidaţi ocupă un loc bugetat, iar 22 sunt doctoranzi străini. Un student-doctorand care ocupă un loc bugetat beneficiază lunar de o bursă într-un cuantum stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale. În anul universitar 2012/2013 au fost înmatriculaţi 370 de doctoranzi dintre care 340 au ocupat un loc bugetat.

A crescut de asemenea şi numărul conducătorilor de doctorat, care au dobândit această calitate, în urma susţinerii tezelor de abilitarea.

În acest an universitar a fost organizată în premieră o ceremonie de deschidere, prilej cu care studenţii-doctoranzi au fost informaţi asupra unor aspecte legate de legislaţia şi regulamentele în vigoare, contracte de studiu şi planul studiilor doctorale, publicare academică şi activităţi didactice ale doctoranzilor. Rolul doctoratului, aşa cum e prevăzut în documentele europene şi naţionale, este de formare a tinerilor cercetători. Le doresc acestor tineri ca la terminarea doctoratului să lucreze într-un domeniu creativ, a declarat prof. univ. dr. Andrei Mărcuş, directorul Consiliului pentru studiile universitare de doctorat din Universitatea Babeş-Bolyai.

În cadrul UBB sunt organizate 25 de şcoli doctorale care asigură atât o abordare disciplinară, cât şi interdisciplinară, a celor 29 de domenii acreditate.

Taxele de şcolarizare pentru studiile doctorale au rămas neschimbate şi au fost aprobate prin Hotărârea Senatului UBB nr. 244 / 08.04.2013.

Studiile universitare de doctorat constituie cel de-al treilea ciclu al studiilor universitare oferite în Universitatea Babeş-Bolyai şi au ca scop dezvoltarea cunoaşterii prin cercetare ştiinţifică originală.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.