Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Încep cursurile de conversie profesională din cadrul proiectului Formarea profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru noi oportunități de dezvoltare în carieră

Data publicării
Categoria

Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010, începând cu ora 10:00, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a cursurilor derulate în cadrul proiectului Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră.

La deschidere vor lua cuvântul reprezentanţi ai Rectoratului şi responsabilul de proiect de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Vor participa membrii Rectoratului şi ai departamentelor adminstrativ-financiare ale Universităţii Babeş-Bolyai, membrii echipei de management şi de implementare a proiectului la nivelul universităţii, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare judeţene, reprezentanţi ai Casei Corpului Didactic Cluj şi cei 350 de studenţi înscrişi la programele de conversie profesională derulate la Universitatea Babeş-Bolyai.

Deschiderea festivă se va desfășura în sesiune plenară, aceasta fiind dedicată prezentării generale a proiectului și a componentelor acestuia. Vor fi expuse beneficiile concrete ale acestor programe de conversie profesională, evoluția acestora și modul în care, prin aceste programe, se respectă exigențele în materie de formare continuă a profesorilor folosindu-se resursele informatice.

Proiectul Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră, POSDRU/57/1.3./S/32629, este selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) şi este co-finanţat din Fondul Social European.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, a demarat la 1 Ianuarie 2010 activităţile din cadrul proiectului, acesta derulându-se pe o perioadă de trei ani.

Principalul obiectiv al proiectului îl constituie formarea a 1.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, prin programe de studiu de conversie profesională de nivel postuniversitar, cu durata de până la patru semestre, realizate în format adaptat educației la distanță, menite să acorde acestora o şansă în plus în parcursul profesional, conferindu-le studiile necesare pentru a preda o nouă disciplină. Programele de studiu au fost dezvoltate în cadrul Proiectului pentru Învăţământul Rural, proiect implementat în perioada 2003-2009 de către Ministerul Educaţiei, cu finanţarea Băncii Mondiale şi a Guvernului României.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.