Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Dorena (post-rock, Suedia) în Irish & Music Pub

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Aseară, în Irish & Music Pub, a avut loc un concert al formaţiei Dorena, organizat de BHCB.

Dorena este o formaţie de post-rock din Suedia, formată în 2007. Sunetul lor poate fi descris, până la un anumit punct, ca fiind ceva mai ludic decât post-rock-ul obişnuit, ar putea fi coloana sonoră a unui film despre un baiat şi o fată de 12 ani care fug de acasa, el cu visul de a devenii îmblânzitor de lei la circ, iar ea acrobată. Bineînteles odată cu progresia melodiilor celor de la Dorena şi povestea celor doi copii ia o întorsătură pe măsură. Melodiile devin tot mai întunecate iar protagoniştii poveştii noastre au ajuns să vândă Metamfetamină într-o baie publică, probabil undeva la metrou. Dacă am fi să presupunem că ultima melodie, Let Us Live de pe cel de al doilea album al celor de la Dorena, About Everything And More, este şi deznodământul poveştii, atunci băiatul a murit îngheţat undeva în Suedia, dar fata a scăpat de proxenetul care urma să îi vândă corpul în Finlanda şi sa întors acasă.

Concertul a fost extrem de bun, cei trei chitarişti, basistul şi tobosarul fiind instrumentişti foarte precişi. Aparatura lor, dar mai ales efectele de pe chitari, ar face orice chitarist est-european, angajat la Callmania, să plângă cu lacrimi de admiraţie, în consecinţă şi sunetul în sală a fost pe măsură. Deşi melodiile au fost în mare parte instrumentale, cei de la Dorena se folosesc şi de voce exact când este nevoie de aşa ceva (vezi Stars in the Ceiling). Au fost în jur de 50 de oameni prezenţi la concert şi nu poate decât să imi pară rău pentru cei care se plâng că nu au ce face în timpul săptămânii în Cluj dar nu participă la astfel de evenimente.

Evenimentul a fost organizat de cei de la BHCB care cu siguranţă vor continua şi pe partea asta de post-rock cu alte concerte pe care, pentru bunăstarea voastră generală, nu ar trebui să le rataţi. Ne vedem prin primele rânduri…


Fotografii realizate de Andrei AMARICĂI.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.