Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Hedi Hoka la Empower Live

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Când oamenilor le place ceea ce fac, se vede asta în fiecare acțiune a lor. De la cel mai mic detaliu până la imaginea de ansamblu, amprenta unei personalități puternice se vede. Hedi Hoka e genul acesta de persoană, omul pe care trebuie să îl asculți vorbind cel puțin o singură dată.

Doctor în psihologie și profesionist independent în domeniul coaching-ului pentru leadership, Hedi Hoka ne-a vorbit la evenimentul Empower câte puțin despre neuropsihologie (suficient cât să ne stârnească curiozitatea) și despre importanța aspectului exterior în relațiile cu ceilalți.

Hedi Hoka la Empower Live

Viteza procesării informației nonverbale este mai rapidă decât cea verbală, în consecință tindem să luăm în considerare mai mult decât ceea ce auzim de la interlocutorii noștri la o primă impresie.

Hedi ne-a învățat să identificăm markerii care determină atractivitatea la femei și bărbați atât la nivelul feței cât și la nivelul corpului. Fie că vorbim de forma buzelor, a pomeților sau despre raportul șold/talie la femei și talie/umeri la bărbați, toate acestea crează un ansamblu pe care îl percepem la nivel subconștient dar care ne determină modul în care interacționăm cu o persoană.

Chiar dacă cu puțin rimel, o bluză care să scoată în evidența talia și un lipstick care să dea senzația unor buze mai mari reușim să păcălim într-un fel sau altul, ceea ce ne diferențiază este comportamentul, personalitatea și energia pe care o punem în proiectele și conversațiile noastre.

Fii curios, afirmă-ți creativitatea, dezvoltă o toleranță la frustrare și ambiguitate, îndrăznește, călătorește sunt doar câteva din sfaturile lui Hedi. Dacă îți dorești să schimbi cu adevărat ceva în comportamentul tău, consolidează-l în cel puțin trei luni de zile pentru că sistemul nervos central are nevoie de o perioadă de timp îndelungată pentru a se obișnui cu schimbările.

Cu o pasiune și o cursivitate a ideilor demnă de invidiat, Hedi Hoka a reușit să ne demonstreze că în final… ceea ce contează este în sufletul nostru.


Fotografie realizată de Ruxandra POP.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.