Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul UBB, situată între primele 150 de facultăți din lume

Data publicării
Categoria

Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, se situează, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume. De altfel, Universitatea Babeș-Bolyai este singura universitate din România care se regăseşte în acest top.

Clasarea aceasta este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai.

Decanul Facultății de Matematică și Informatică, prof. dr. Adrian Petrușel, susține că Această poziționare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică și Informatică, ci și celoralți profesori de matematică de la alte facultăți din cadrul UBB. În opinia rectorului Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, Acest loc în top Shanghai nu doar ne onorează, ci ne și obligă.”

Deasemenea, Rectorul îşi exprimă speranţa că şi alte facultăţi din cadrul UBB vor ajunge la performanțe similare.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.