Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Eminescu și Beyonce, prozatorul Mihai Măniuțiu și Caragiale în Tribuna 225

Data publicării
Categoria

Un savuros editorial intitulat al Oanei Pughineanu, intitulat Eminescu și Beyonce, deschide numărul 225 (16-31 ianuarie 2012) al revistei de cultură Tribuna, publicată sub autoritatea administrativă a Consiliului Județean Cluj.

Eseista face un ”intro” care poate deruta cititorul, dar scrie de fapt despre un dans pe versuri de Eminescu, în sala de sport a unui liceu. Concluzia? ”Chinul atroce de a trăi în lumi paralele”, scrie autoarea.

Regizorului Mihai Măniuțiu, acum în calitate de scriitor, îi este dedicat ”dosarul” acestui număr. Grupajul este alcătuit de criticul literar Ion Bogdan Lefter, la a cărui ”Cafenea critică” a fost invitat Măniuțiu la finalul anului trecut, și cuprinde, printre altele, și recenzii la cele mai recente cărți ale autorului clujean.

Cu prilejul ”Centenarului Caragiale” Tribuna inaugurează o nouă rubrică, ”Caragialiana”, în care, de-a lungul anului 2012, diverși autori vor fi invitați să comenteze opera celebrului scriitor, preferabil din perspective mai puțin ”canonice”. Primul semnatar este, în acest număr, C. Cubleșan, care analizează eseurile despre Caragiale ale Ioanei Pârvulescu.

Profesorul Ion Pop comentează, în Tribuna, un volum care nu a fost încă lansat la Cluj, dar a intrat deja în topurile anului editorial 2011: Critica în tranșee de Alex Goldiș. Proza numărului este semnată de Gheorghe Schwartz, iar poezia de Gabriel Bota. Ioan-Pavel Azap scrie la rubrica de film despre a 15-a ediție a Festivalului CineMAiubit, iar Livius-George Ilea se referă în rubrica de plastică la expoziția Vârsta de bronz II, cu lucrările căreia este ilustrat numărul 225 al Tribunei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.